Dačić: SPS na izbore sa JS, cilj bolji rezultat nego 2016.

Izvor: RTS, 29.Feb.2020, 14:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: SPS na izbore sa JS, cilj bolji rezultat nego 2016.

Predsednik SPS-a Ivica Dačić izjavio je da će ta stranka na predstojeće izbore izaći u koaliciji sa Jedinstvenom Srbijom Dragana Markovića Palme, koja im je, kaže, tradicionalan partner, i naveo da je njihov cilj da osvoje više od 11 procenata glasova, koliko su osvojili na izborima 2016. godine.
Socijalistička partija >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Srbije odlučila je na sednici Glavnog odbora i formalno da izađe na predstojeće opšte izbore i utvrdila listu kandidata.

Na toj listi naći će se veći broj žena i mladih, navodi se u saopštenju SPS-a, nakon sednice GO, kojom je predsedavao lider SPS-a Ivica Dačić.
SPS će na parlamentarne izbore izaći u tradicionalnoj koaliciji s Jedinstvenom Srbijom, kao što je uoči sednice najavio i sam Dačić.
Za lokalne izbore će važiti isti princip kao i za nacionalne, ili će SPS izaći u koaliciji s drugim partijama prema potrebama te lokalne sredine.
Dačić je pre sednice novinarima rekao da je cilj koalicije SPS-JS da osvoje više od 11 procenata glasova, koliko su osvojili na izborima 2016. godine, a da će sve ispod tog rezultata za njih biti neuspeh, i da će za to svi biti odgovorni, uključujući i njega.
Dodao je da će izborna kampanja SPS-a neće biti skupa, i da je sve što su u prethodnom periodu uradili u odbrani državnih i nacionalnih interesa "ogledalo te stranke".
On je izrazio i uverenje da će koalicije koje predvode SNS i SPS ubedljivo pobediti na izborima, što je, kaže, u interesu Srbije, kao i da će SNS i SPS nastaviti saradnju i posle izbora.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SPS odlučio o izborima, utvrdio listu kandidata za parlament

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Feb.2020

Socijalistička partija Srbije (SPS) odlučila je danas na sednici Glavnog odbora i formalno da izađe na predstojeće opšte izbore i utvrdila listu kandidata...Na toj listi naći će se veći broj žena i mladih, navodi se u saopštenju SPS-a, nakon sednice GO, kojom je predsedavao lider SPS-a Ivica...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

SPS: Na izbore u tradicionalnoj koaliciji, na listi više žena i mladih

Izvor: Beta, 29.Feb.2020

Socijalistička partija Srbije (SPS) saopštila je da je na današnjoj sednici Glavog odbora odlučeno da na predstojeće parlamentarne izbore izadje "u tradicionalnoj koaliciji" s Jedinstvenom Srbijom. Za lokalne izbore će važiti "isti princip" kao i za republičke izbore, ili će SPS izaći u koaliciji...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.