Dačić: SPS ima odgovornost za sve svoje članove

Izvor: NoviMagazin.rs, 13.Jul.2020, 19:54

Dačić: SPS ima odgovornost za sve svoje članove

Predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić izjavio je danas da ta parija ima odgovornost za sve svoje članove, kao i za prisustva na aktuelnim protestima i javni govor protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Dačić je za telaviziju B92 kazao da smatra da ga je predsednik Srbije Aleksandar Vučić pogrešno razumeo kada je rekao da sin funcionera SPS-a Petra Škundrića nema veze >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << sa SPS-om "u smislu da ta partija nije za to odgovorna", već da "on lično nije član i nema veze sa organizacijom SPS-a".

"Ali naravno da mi imamo odgovornost jer je njegov otac dugogodišnji funcioner SPS-a i savetnik u Vladi Srbije. Naravno da imamo odgovornosti i što je (ministar zaštite životne sredine Goran) Trivanov savetnik to pričao protiv predsednika Srbije, iako on nije član SPS-a, ali to su naši ljudi", rekao je on.

Dačić je ponovio da će SPS sve dok je on na njegovom čelu, sarađivati sa Vučićem zato što, kako je naveo, Vučić radi u interesu Srbije.

Prema njegovim rečima, "posle cunamija Srpske napredne stranke (SNS)" sve stranke su nestale a jedino SPS je opstala.

Komatarišući navode da SPS-u ne odgovara koalicija sa SNS-om, Dačić je naveo da niko ne brani SPS-u da čuva svoj identitet u toj koaliciji.

"A sa kime da budemo opozicija? Da budemo opozicija sa Savezom za Srbiju? To je nemoguće", ocenio je Dačić.

Govoreći o nastavku dijaloga sa Prištinom, Dačić je naveo da je Srbija spremna za nastavak dijaloga ali da to nije jedini izazov koji Srbiju očekuje, jer pored toga Srbija treba da se suoči sa problemima epidemije korona virusa i ekonomskom krizom nastalom usled epidemije.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Dačić: Neću raditi protiv Vučića makar ne bio predsednik SPS

Izvor: Nezavisne Novine, 14.Jul.2020, 10:24

BEOGRAD - Neću raditi protiv predsjednika Aleksandra Vučića, a ako SPS većinski hoće da radi protiv Vučića, sigurno neću u tome učestvovati niti više ostati na mestu predsednika SPS-a, poručio je danas lider socijalista i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.