Izvor: S media, 08.Nov.2012, 00:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Razgovori sa Tačijem statusno neutralni, od decembra sprovođenje dogovora o prelazima

Nepun sat pre ponoći, u Briselu je završena druga runda razgovora premijera Srbije Ivice Dačića i kosovskog premijera Hašima Tačija, sa visokom predstavnicom EU za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton.

- Razgovori su u ovom trenutku statusno neutralni >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << - izjavio je premijer Ivica Dačić po završetku radne večere sa Tačijem. - Tema našeg razgovora nije bila promena stava Srbije o pitanju kosovske nezavisnosti. Istina, ja sam rekao da sam spreman da pričam i o statusu Kosova, jer je to pitanje koje moramo da rešimo mi, a ne da ga ostavljamo u nasleđe našoj deci.

Dačić je istakao da je sa Tačijem potvrdio da dosadašnji dogovori budu i sprovedeni:

- Realizacija svega dogovorenog neće moći da bude sprovedena odmah, ali važno je početi, odnosno nastaviti sa onim što je već započeto. Već od narednog meseca biće započeta realizacija dogovora oko administrativnih prelaza. Dogovorili smo se, takođe, da nema jednostranih poteza ni sa čije strane na terenu. Važno je sačuvati mir.

Prema rečima premijera Srbije, Hašim Tači je obećao da će formirati jedinicu kosovske policije koju će većinski činiti Srbi, a koja će čuvati verske objekte.

Otvoreni i iskreni razgovor o temama koje se tiču normalizacije odnosa Beograda i Prištine, kaže Ketrin Ešton posle radne večere sa Ivicom Dačićem i Hašimom Tačijem u Briselu.

(S media)

Foto: Beta
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.