Dačić: Primarni zadatak je dovesti što više investitora

Izvor: Blic, 31.Jul.2013, 13:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Primarni zadatak je dovesti što više investitora

Sremska Mitrovica - Predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić poručio je danas da sa sadašnjom stopom nezaposlenosti sistem nije održiv, i da je primarni zadatak vlade da u narednom periodu dovede što više stranih investitora u Srbiju.

- Uopšte nije bitno ko čini vlast i opoziciju, i da li imamo privid koalicione stabilnosti, već je bitno da li Srbija ima perspektivu i da li možemo da uradimo još nešto, da privučemo investitore i počnemo da živimo kao normalan >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << svet - rekao je Dačić u Sremskoj Mitrovici, gde prisustvuje polaganju kamena temeljca fabrike Kuper standard.

Polovina gradjana Srbije najveći problem prepoznaje upravo u nezaposlenosti, rekao je Dačić. Tokom rekonstrukcije vlade, dodao je, posle istorijskog uspeha koji je napravila u procesu evrointegracija, prepoznato je da je najveći izazov u budućnosti, ekonomski razvoj i modernizacija.

- U sadašnjim uslovima je nemoguće održavati sistem sa tako malim brojem zaposlenih, zato svim kapacitetima treba da se posvetimo ekonomiji, finansijama i stranim investicijama - rekao je Dačić i dodao da je angažovanje na otvaranju novih radnih mesta, najlepši trenutak u radnom danu jednog premijera.

Polaganju kamena temeljca trebalo je, prema ranijim najavama, da prisustvuje i ministar finansija i privrede Mladjan Dinkić, ali se on nije pojavio.

Dinkić je jutros na svom tviter nalogu objavio da je upravo potpisao ugovor sa kompanijom Kuper standard.

- Upravo potpisao ugovor sa Cooper Standard Automotive, koje je moj tim doveo u Sremsku Mitrovicu. 500 ljudi dobija posao u novoj fabrici - objavio je Dinkić jutros oko devet sati na tviteru.

Premijer Dačić je sinoć predložio da Vlada Srbije nastavi rad bez URS-a i Mlađana Dinkića.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dačić: Primarni zadatak je dovesti investitore

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 31.Jul.2013

Predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić poručio je danas da sa sadašnjom stopom nezaposlenosti sistem nije održiv i da je primarni zadatak vlade da u narednom periodu dovede što više stranih investitora u Srbiju.    

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Ovo je sad Dačićev primarni zadatak

Izvor: B92, 31.Jul.2013

Sremksa Mitrovica -- Predsednik Vlade Ivica Dačić je poručio da sa sadašnjom stopom nezaposlenosti sistem nije održiv,..Zato je Dačić rekao da je primarni zadatak Vlade Srbije da u narednom periodu dovede što više stranih investitora..."Uopšte nije bitno ko čini vlast i opoziciju, i da li...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.