Dačić:Obezbediti kvalitetniji život

Izvor: B92, 18.Feb.2013, 19:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić:Obezbediti kvalitetniji život

Kragujevac -- Premijer Ivica Dačić izjavio je u Kragujevcu da Vlada ima dva cilja, prvi da Srbiju bolje pozicionira u svetu, a drugi da građanima obezbedi kvalitetniji život.

"Na Vladi Srbije je da kroz stvaranje političkih preduslova bolje pozicionira zemlju - to znači da ima svoje mesto, da bude jaka i poštovana, da što pre dobije datum za početak pregovora, postane članica EU, da rešava >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pitanje Kosova i nastavi unutrašnje reforme", kazao je Dačić.

Prema njegovim rečima, s druge strane cilj vlade je da obezbedi nova radna mesta, posao za ljude, veće plate i veće penzije.

Ono što zaista radimo na političkom planu u vezi s pozicioniranjem Srbije i na ekonomskom planu daje nam za pravo da kažemo da smo za 200 dana funkcionisanja Vlade uspeli da pokrenemo neke stvari i da se vidi da narod ima neku nadu, kazao je Dačić.

"U godinama i decenijama iza nas gledali smo ljude samo kako odlaze sa posla i ne vraćaju se u fabrike. Daj bože da ponovo dođe vreme kada će kolone ljudi svaki dan ići na posao", rekao je Dačić.

"Nema sreće za ovu Vladu, ako nema sreće za narod", poručio je Dačić.

Nakon obilaska pogona fabrike Fijat automobili Srbija, Dačić je rekao da ga raduje da je mogao da vidi da se u Srbiji ipak nešto pokreće.

Ovo je velika inspiracija i podstrek za sve nas da nastavimo dalje da radimo na tome, kazao je premijer.

"Poverenje građana je takvo da ga ne smemo ispustiti", naveo je Dačić.
Pogledaj vesti o: Kragujevac,   Evropska Unija,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.