Dačić OŠTRO odgovorio na ucene šefa nemačke diplomatije o Kosovu: Putujte, Vi ste PROŠLOST

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Feb.2018, 22:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić OŠTRO odgovorio na ucene šefa nemačke diplomatije o Kosovu: Putujte, Vi ste PROŠLOST

Pred Srbiju je iznet sramni predlog o nezavisnosti južne pokrajine

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić poručio je danas šefu nemačke diplomatije Zigmaru Gabrijelu da "prihvati realnost" da je sadašnja nemačka vlada u odlasku.

Pročitajte i:

Gabrijel je u Prištini, kako je ranije preneo Rojters, rekao da bi Srbija trebalo da prihvati nezavisnost Kosova kako bi ušla >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u EU.

- Pozdravite ga. Putuj Gabrijele i prihvati realnost da je sadašnja Vlada Nemacke u odlasku - rekao je Dačić na pitanje novinara Insajdera kakav je stav Srbije povodom stava Nemacke koji je izneo Gabrijel.

Kako navode mediji, Dačić nije odgovarao na dodatna pitanja, uz objašnjenje da nije u zemlji, ali je najavio da će šef nemačke diplomatije od njega odgovor dobiti u subotu.

Podsetimo, Gabrijel je rekao u Prištini da bi Srbija trebalo da prihvati nezavisnost Kosova kako bi ušla u EU.

- Ako Srbija želi da napreduje ka EU, primarni uslov je izgradnja vladavine zakona, ali prirodno takođe i prihvatanje nezavisnosti Kosova- kazao je u sredu uveče Gabrijel na pres konferenciji.

- To je centralni uslov da se ide ka Evropi - kazao je, prema Rojtersu, Gabrijel.
Pogledaj vesti o: Insajder,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dačić: Putuj Gabrijele, sadašnja nemačka vlada je u odlasku

Izvor: Večernje novosti, 15.Feb.2018

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić poručio je danas šefu nemačke diplomatije Zigmaru Gabrijelu da "prihvati realnost" da je sadašnja nemačka vlada u odlasku Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić poručio je danas šefu nemačke diplomatije Zigmaru Gabrijelu da "prihvati...

Nastavak na Večernje novosti...

Drecun: Zemlje koje nisu priznale Kosovo trpe veliki pritisak (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Feb.2018, 12:50

Priprema se rasplet događaja oko srpske teritorije..Predsednik Skupštinskog odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun smatra da i izjava nemačkog ministra spoljnih poslova Zigmara Gabrija ukazuje da se priprema rasplet događaja oko Kosmeta i da će zemlje koje nisu priznale jednostrano proglašenu...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.