Dačić: OEBS će učiniti sve za rešenje krize u Ukrajini

Izvor: Blic, 03.Maj.2015, 15:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: OEBS će učiniti sve za rešenje krize u Ukrajini

OEBS je spreman i rešen da učini sve, u okviru svog mandata, da pomogne implementaciju sporazuma iz Minska za rešenje krize u Ukrajini, izjavio je predsedavajući OEBS-u Ivica Dačić u telefonskom razgovoru sa šefom ruske diplomatije Sergejem Lavrovim.

U razgovoru je zaključeno da je Paket mera za implementaciju sporazuma iz Minska, dogovoren 12. februara ove godine, šansa koju ne treba propustiti >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da bi se došlo do mirnog rešenja krize u i oko Ukrajine, zbog čega je neophodno da se sve strane pridržavaju preuzetih obaveza, saopšteno je iz srpskog ministarstva spoljnih poslova na čijem čelu je Dačić.

Predsedavajući OEBS-u Dačić, istakao je još jednom spremnost i rešenost OEBS-a da učini sve da, u okviru svog mandata, pomogne implementaciju sporazuma iz Minska.

Dačić je dodao da očekuje da će se u okviru Trilateralne kontakt grupe naredne nedelje razgovarati o koracima koje je neophodno preduzeti da bi se intenzivirao politički proces za rešavanje krize, kao što je dogovoreno na sastanku ministarske Trojke OEBS-a 28. aprila u Beogradu.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

OEBS rešen da pomogne oko primirja u Ukrajini

Izvor: RTS, 03.Maj.2015

Predsedavajući OEBS-a Ivica Dačić poručio je da je ta međunarodna organizacija spremna da pomogne u implementaciji sporazuma iz Minska za rešavanje krize u Ukrajini. Osudio narušavanje primirja. . Ivica Dačić je, u...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.