Izvor: eKlinika.rs, 07.Maj.2024, 08:45

Oštar bol koji zahvata deo lica opisuje se kao najjači u životu – kako se leči neuralgija trigeminusa

Oštar bol koji pacijenti opisuju kao kidanje, pečenje, udar električnog šoka, nekada je posledica neuralgije trigeminusa. Bol sa epitetom “najjači u životu“, zahvata jedan deo lica i može da bude ponavljani ili kontinuirani, da bude različitog intenziteta. U nekim slučajevima oštar bol je isprovociran i običnim govorom, posledica je bolesti ili je nepoznatog porekla. Kao što se iznenada javi moguće je da se kod nekih pacijenata spontano i povuče i da dođe do remisije.
Oštar bol uglavnom zahvata jednu stranu lica Oštar bol kod neuralgije trigeminusa u bitnoj meri remeti kvalitet života pacijenta, koji su u stalnom strahu od iščekivanja sledećeg bolnog napada. Neuralgija trigeminusa javlja...

Nastavak na eKlinika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta eKlinika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta eKlinika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.