Šta vaš omiljeni ukus govori o vama?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Maj.2024, 08:41

Šta vaš omiljeni ukus govori o vama?

Da li pre birate čokoladu ili čips? Volite više slatko ili slano? Odgovori na ova pitanja mogu otkriti dosta toga o ličnosti, kažu naučnici.
Ukus, tekstura jela i sitost su neraskidivo povezani sa centrima za zadovoljstvo u mozgu, a osobine ličnosti se mogu dovesti u vezu sa različitim grickalicama, govori nekoliko naučnih studija.
Impulsivni ljudi žude za slanom hranom
Ako imate potrebu za slanom hranom poput pereca, čipsa ili kikirikija, možda ste impulsivna osoba koja traži nova iskustva. To je dobra vest, ali postoji i ona loša jer takve osobe mogu biti skloniji da rizikuju i gube živce, govori istraživanje iz 2008. godine. Otkrivene su zanimljive veze u smislu temperamentne...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.