Dačić: Nismo razgovarali o izborima

Izvor: Glas javnosti, 02.Apr.2011, 07:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Nismo razgovarali o izborima

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da u vladajućoj koaliciji nije bilo reči o datumu održavanja vanrednih parlamentarnih izbora.

Dačić je na Vojnoj akademiji u Beogradu rekao da što se tiče Socijalističke partije Srbije (SPS), na čijem je čelu, izbori mogu odmah da budu raspisani, ali da se od toga ne sme praviti politička predstava.

On je naveo da izbori mogu >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << da budu održani najranije za dva meseca, ali je ponovio da ukoliko vlada Srbije ne izgubi podršku u parlamentu onda će izbori biti održani naredne godine, u redovnom roku.

Govoreći o akciji hapšenja učesnika nedavne pljačke novca u blizini Specijalno suda Dačić je kazao da je ta akcija i dalje u toku i da zbog toga ne može iznositi više detalja.

On je ocenio da je ta akcija mogla biti sprovedena i malo ranije kako se pljačkašima ne bi stavilo do znanja da ih policija prati. Dačić je dodao i da će u toku dana MUP Srbije o tome izdati više detalja. Povodom poslednjeg kvara aviona vlade Srbije falkon 50 u Mađarskoj, Dačić je rekao da se radi o bezbednosnom problemu "koji nekako mora da se reši".

Prema njegovim rečima, Vlada Srbije je razmatrala nabavku novog aviona, ali je to pitanje odloženo zbog straha da bi u vremenu krize takav trošak izazvao nezadovoljstvo građana.

Novinari su ministra, neznajući da je reč o prvoaprilskoj šali podgoričkog dnevnika Vijesti, pitali za komentar da pevačica Svetlana Ražnatović planira da uzme državljanstvo Crne Gore kako bi izbegla krivično gonjenje zbog navodnih malverzacija prilikom prodaje fudbalera "Obilića". Dačić je rekao da on o tome nema saznanja, ali i da to ne bi ništa promenilo jer Srbija i Crna Gora imaju međusoban sporazum o izručivanju.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.