Dačić:Niko ne može da vodi SPS bolje od mene

Izvor: RTS, 25.Jul.2014, 16:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić:Niko ne može da vodi SPS bolje od mene

SPS će 14. decembra na kongresu stranke birati predsednika i najviše partijsko rukovodstvo.

Lider SPS Ivica Dačić izjavio je danas da veruje da niko ne može da vodi stranku bolje od njega i da upšte ne zna da postoji "slučaj Branko Ružić".

Lider SPS-a Ivica Dačić kaže da nema informacije da li će i ko od direktora javnih preduzeća iz SPS biti smenjen. "To je pitanje za premijera. Ja više nisam premijer", rekao je Dačić novinarima uoči >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << sednice Glavnog odbora stranke.

On je rekao i da Vlada Srbije nije razgovarala o tome da podrži kandidaturu Vuka Jeremića za generalnog sekretara UN i da će se o tome razgovarati narednih meseci.

"O tome smo razgovarali sa Vukom Jeremićem i on nam je izneo svoje planove, ali još nismo doneli nikakvu odluku", rekao je Dačić.

Dačić je pred sednicu Glavnog odbora stranke zatvorene za javnost rekao novinarima da bi voleo da mu neko izađe na crtu na Kongresu 14. decembra kada će se birati rukovodstvo stranke ali da ipak veruje da niko ne može da vodi stranku bolje od njega, prenosi Tanjug.

"Da mislim da neko može da vodi stranku bolje od mene sigurno bih mu je prepustio", rekao je Dačić.

On je podvukao da podržava demokratski način odlučivanja i podsetio da se svojevremeno borio za predsedničko mesto u stranci protiv četiri kandidata, da je i na mesto predsednika Glavnog odbora došao uz protivljenje tadašnjeg lidera socijalista Slobodana Miloševića, uz ocenu da težeg protivnika od njega ne može imati.

On je kazao i da na mesto predsednika stranke nije došao padobranom, već se za to mesto borio.

Prema rečima Dačića, period pre Kongresa uvek je vreme kada "ima određenih impulsa", ali da problema u odnosima u SPS nema.

Upitan da li će na GO SPS biti reči upravo o odnosima u stranci Dačić je rekao da će se o tome raspravljati kada problema bude, a na opasku novinara da li će se baviti "slučajem Branko Ružić" Dačić je odgovorio: "Ne znam da postoji slučaj Branko Ružić."

Lider socijalistra je ponovio da Ružić nije bio na proslavi 24 godine SPS jer je bio odsutan a što mu je on odobrio.

On je kazao da je cilj socijalista da na idućim izborima dobiju veći broj glasova nego što imaju sada, navodeći da se politička scena u prethodnim godinama veoma promenila, da je potrebno modernizovati partiju i promeniti njen program, ali i doneti nova kadrovska rešenja.

Dačić je najavio da će Glavni odbor SPS u septembru doneti odluku o održavanju Kongresa i izabrati organizacioni odbor koji će taj Kongres pripremiti.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić,   Kandidatura Srbije

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dačić:Voleo bih da mi izađu na crtu

Izvor: B92, 25.Jul.2014

Beograd -- Socijalistička partija Srbije biraće 14. decembra ove godine na kongresu te stranke predsednika i najviše partijsko rukovodstvo, izjavio lider SPS Ivica Dačić..."Ne bežim od protivkandidata, ja bih i voleo da mi neko izađe na crtu", rekao je Dačić novinarima uoči Glavnog odbora te...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.