Dačić:Voleo bih da mi izađu na crtu

Izvor: B92, 25.Jul.2014, 16:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić:Voleo bih da mi izađu na crtu

Beograd -- Socijalistička partija Srbije biraće 14. decembra ove godine na kongresu te stranke predsednika i najviše partijsko rukovodstvo, izjavio lider SPS Ivica Dačić.

"Ne bežim od protivkandidata, ja bih i voleo da mi neko izađe na crtu", rekao je Dačić novinarima uoči Glavnog odbora te stranke u Beogradu.

Dačić je istakao da se i sm svojevremeno borio za funkciju predsednika Socijalističke partije Srbije i da ne bi imao ništa protiv toga da na predstojećem >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kongresu on ima protivkandidata.

„Ja sam se borio za mesto predsednika uz protivnike, imao sam četiri protivkandidata, a izabran za predsednika Glavnog odbora uz protivljenje Slobodana Miloševića. Mislim da većeg protivnika neću imati“, rekao je Dačić istakavši da problema u SPS nema.

Na pitanje da li misli da bi neko drugi mogao dobro da vodi stranku, on je kazao da bi sigurno prepustio mesto predsednika SPS da misli tako.

Dačić je rekao da će u septembru Glavni odbor SPS doneti odluku o održavanju kongresa, izabrati organizacioni odbor i za njegovo održavanje i razne odbore koji će pripremati izmene statuta stranke.

„Smatram da je za SPS kao partiju dugog trajanja neophodno da izvrši revitalizaciju, modernizaciju stranke, sa ciljem da naša partija bude moderna socijaldemokratska stranka evropske orijentacije“, istakao je Dačić.

Kako je naveo, cilj SPS je da na sledećim izborima na svim nivoima osvoji što veći broj glasova, jer se, kako je ocenio, politička scena u Srbiji koja se mnogo promenila zahteva da program bude prihvatljiviji za građane i primereniji vremenu, uslovima i problemima s kojima se Srbija suočava.

Dačić je naveo da će na današnjoj sednici Glavnog odbora biti analizirano učešće ministara SPS za sto dana Vlade Srbije.

On je izrazio zadovoljstvo zbog onog što su uradili ministri iz SPS – ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić i ministarka poljoprivrede i životne sredine Snežana Bogosavljević Bošković, jer su, kako je ocenio, adekvatno reagovali tokom vanredne situacije izazvane poplavama, koja je umnogome obeležila prvih 100 dana rada vlade.

Dačić, koji je i ministar spoljnih poslova u ovoj vladi, rekao je da smatra velikim dostignućem to što je međunarodni položaj Srbije promenjen nabolje u odnosu na raniji period.

Na pitanje o eventualnoj smeni direktora javnih preduzeća, među kojima je i direktor Srbijagasa Dušan Bajatović, Dačić je odgovorio da je to pitanje za premijera.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Dačić:Voleo bih da mi izađu na crtu

Izvor: NaDlanu.com, 25.Jul.2014

Socijalistička partija Srbije biraće 14. decembra ove godine na kongresu te stranke predsednika i najviše partijsko rukovodstvo, izjavio lider SPS Ivica Dačić. .."Ne bežim od protivkandidata, ja bih i voleo da mi neko izađe na crtu", rekao je Dačić novinarima uoči Glavnog odbora te stranke...

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.