Dačić: Nije najavljena poseta Tačija Preševskoj dolini

Izvor: B92, 09.Sep.2018, 22:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Nije najavljena poseta Tačija Preševskoj dolini

Beograd -- Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić rekao je da poseta kosovskog predsednika Hašima Tačija albanskim opštinama na jugu Srbije nije najavljena.

Kosovski mediji su ranije preneli nezvaničnu informaciju iz kancelarije kosovskog predsednika da će Hašim Tači zajedno sa evropskim komesarom za proširenje i susedsku politiku komesarom Johanesom Hanom u sredu posetiti tri opštine na >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << jugu Srbije u kojima žive Albanci.

"Ta poseta nije najavljena, makar meni. Han je bio pre neki dan i nemamo informacija o tome", rekao je Dačić za RTS.

Kako je prenela agencija Preševa Jone, Tači je ranije izjavio da u Preševo neće ići kao Hašim Tači, već kao "predsednik republike Kosovo".

Zvanični Brisel takođe je demantovao danas da će evropski komesar za pregovore o pristupanju Johanes Han u sredu, 12. septembra, biti u Preševu, već da će tog dana boraviti u Strazburu, gde će prisustvovati govoru predsednika Evropske komisije Žan Klod Junkera o Stanju Unije, potvrđeno je Tanjugu u Evopskoj komisiji.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.