Dačić: Nema napretka bez novih radnih mesta

Izvor: RTS, 01.Mar.2014, 15:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Nema napretka bez novih radnih mesta

Ovi izbori najvažniji su za građane, jer se glasa kako će im biti u narednom periodu, hoće li imati predstavnike u Skupštini da se suprotstave neoliberalizmu, rekao je lider SPS-a Ivica Dačić u Kragujevcu.

Predsednik SPS Ivica Dačić izjavio je u Kragujevcu da Srbiji nema napretka bez razvoja, novih radnih mesta i investicija kojih će biti samo ako je država jaka, poštovana i politički stabilna.

Dačić je na konvenciji koalicije SPS-PUPS-JS >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << građanima poručio da 16. marta glasaju za sebe, za svoje interese.

"Ovi izbori najvažniji su za građane, jer se glasa kako će im biti u narednom periodu, hoće li imati predstavnike u Skupštini da se suprotstave neoliberalizmu", rekao je Dačić.

Ocenjujući da neoliberalizam zna samo za interes poslodavca, smanjivanje prava radnika i smanjivanje prava u oblasti socijalne politike, Dačić je poručio da hoće da Srbija ide u Evropsku uniju, a ne u Avganistan i Pakistan.

Nagalašavajući da se kolacija SPS-PUPS-JS zalaže za državu koja će brinuti o ljudima, radnicima i preduzećima, Dačić je rekao da na izborima 16. marta nema lutrije.

"Ako želite dobro sami sebi morate da glasate za siguran put, a siguran put je koalicija SPS-PUPS-JS", rekao je Dačić, koji je poručio da će se u Kragujevcu i celoj Srbiji, kako je rekao, opet vijoriti barjak.

Dačić je pozvao političke protivnike da se u predizbornoj kampanji ne valjaju u blatu, jer to šteti ugledu Srbije.

Dačić je na skupu pristalica SPS u hali "Park" u Kragujevcu istakao da stranke u reklamnim spotovima pričaju o programu levice i pozvao ih da, kako je rekao, ako smeju pričaju o svom programu.

Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković ukazao je da u Kragujevcu u prošloj godini nije bilo investicija i obećao pomoć u tom pravcu.

"Do kraja godine obećavam da ću kao komšija jednog velikog investitora dovesti u Kragujevac da se kragujevčani zaposle. To je moja poruka", rekao je Marković.

Zamenik predsednika PUPS Milan Krkobabić rekao je da ne zna da li postoji leva i desna Srbija, da li ima ideologije ili ne, ali da može da kaže da ima onih koji nepošteno rade.

"Njima da se zahvalimo 16. marta, da im kažemo putujte gospodo, ne brinite za nas, jer ima ko da brine", rekao je Krkobabić.

On je pozvao građane da ne veruju istraživanjima raznih agencija jer, kako je rekao, neko je stigao do neba.

"Mi smo tu negde dole, ali 16. marta ćemo pokazati koliko nas ima", rekao je Krkobabić.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić,   Izbori

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.