Dačić: Neće biti zaštićenih!

Izvor: Kurir, 03.Nov.2012, 07:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Neće biti zaštićenih!

Premijer kaže da je Vlada Srbije povela snažnu borbu protiv kriminala i korupcije. Cilj je iskorenjivanje tog zla, koje razjeda društvo i ugrožava stabilnost države, kaže on

BEOGRAD - Odlučno.

Vlada Srbije u prvih 100 dana rada sprečila je bankrot države, pokrenula rešavanje kosovskog problema, nastavila put ka EU i počela bespoštednu borbu protiv korupcije i kriminala, istakli su premijer >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Ivica Dačić i članovi Vlade.

Dačić je podvukao da Vlada ima kapacitet da vodi zemlju, donosi odluke i stoji iza njih, i da preuzme odgovornost i kad je to teško.

- Vlada je pokrenula snažnu i sistemsku borbu protiv kriminala i korupcije na svim nivoima i u toj borbi nema zaštićenih. Cilj je da iskorenimo ovo zlo, koje razjeda naše društvo i ugrožava stabilnost države. U ostvarenju tog cilja postoji jedinstvo svih državnih organa koji se bave sprovođenjem zakona - poručio je Dačić na sednici Vlade otvorenoj za javnost i dodao:

- Pokazali smo za ovih 100 dana da sigurno ne postoji čarobni štapić koji bi sve probleme rešio odmah, ali sigurno je da u ovoj vladi postoji više jedinstva nego u bilo kojoj drugoj ranije - rekao je Dačić.

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić istakao je da je sprečeno da zemlja otplovi u bankrot i da je pokrenuta žestoka borba protiv kriminala i korupcije.

- Prethodni režim je ostavio tri predmeta koja su rađena u Tužilaštvu i uglavnom su bili jednostrano politički orijentisani. Danas specijalni mešoviti timovi rade na najmanje 30 predmeta - rekao je Vučić. On je podvukao da su postignuti značajni uspesi i na međunarodnom planu.

- Nadali smo se da do datuma za početak pregovora za pristupanje EU možemo doći u junu 2013. Zbog unutrašnjih reformi, dijaloga s Prištinom i borbe protiv korupcije možemo se nadati da ćemo je dobiti u martu, a ne bih isključio mogućnost ni uslovnog datuma u decembru - najavio je Vučić.

On je ocenio da građani danas ne žive ni dobro ni bolje i da će Vlada zato morati da radi još napornije, odgovornije i ozbiljnije.

Dinkić: Timski rad i drugarstvo

Ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić rekao je da je izbegnut bankrot države i da za 12 godina nikad nije video „takav timski rad i drugarstvo“ kao u ovoj vladi, među čijim članovima nema zavisti.

- Svesni smo da za probleme koji su nam ostali u javnim finansijama nije dovoljno ni 365, a kamoli 100 dana, ali, zahvaljući saradnji svih ministarstava, izbegli smo grčki scenario - rekao je Dinkić.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Temelji Vlade stabilni

Izvor: RTS, 03.Nov.2012

Vlada će nastojati da naredne godine obezbedi privredni rast i stabilniju valutu, rekao je premijer Ivica Dačić u Dnevniku RTS-a. Kosovski problem ne želimo da ostavljamo budućim generacijama, ističe Dačić. Prisluškivanje ne može da uzdrma temelje Vlade, jer niko iz nje nije uključen u ono...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.