Dačić:Neće biti laka vremena za dijalog,najvažnije da sačuvamo mir na Kosovu i Metohiji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Feb.2021, 11:12

Dačić:Neće biti laka vremena za dijalog,najvažnije da sačuvamo mir na Kosovu i Metohiji

Predsednik Skupštine Srbije i lider SPS Ivica Dačić kaže da ga nije iznenadila izjava Aljbina Kurtija, koji je rekao da prioritet buduće prištinske vlade neće biti dijalog Beograda i Prištine.

On je za TV Pink naglasio da neće biti laka vremena za dijalog, ali da je najvažnije da se sačuva mir.

"Srbi su pokazali jedinstvo na izborima. To znači da možemo da vodimo ozbiljnu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << politiku podrške srpskom narodu. Ako nema Srba na KiM taj problem gubi na aktuelnosti. Gotovo svi Srbi na KiM glasali za Srpsku listu. To pokazuje poverenje u Srpsku listu, koja je oličenje veze sa Beogradom", naveo je Dačić.

Upitan da prokomentariše čestitku ambasadora SAD u Prištini koji je rekao da jedna čeka saradnju sa novom kosovskom vladom ka zajedničkim ciljevima, Dačić je rekao da se nada da su svima zajednički ciljevi očuvanje mira i regionalne stabilnosti.

"Bez obzira kakve su perspektive dijaloga, cilj je da se sačuva mir i regionalna stabilnost. Vreme je da se okrenemo agendi koja je realna i održiva, da Priština pristupi "mini Šengenu", da rešavamo životne probleme ljudi, ako ne možemo da se dogovorimo o trajnijem rešenju", rekao je Dačić.

Navodi da je do sada imao priliku da vidi mnoge platforme opozicionih stranaka za KiM, ali da se u svakoj zaobilazi glavno pitanje, a to je pirtanje statusa Kosova.

Kako kaže u platformama ne smeju da pomenu nezavisnost Kosova, te onda govore o pomirenju.

"Šta znači pomirenje, jel to znači da mi prihvatimo nezavisnost Kosova", upitao je Dačić i dodao da Beograd ne želi dodatno zaoštrava situaciju i da će se zalagati da se otvore kapije za protok robe, kapitala u okviru "mini Šengena".
Pogledaj vesti o: Izbori,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.