Dačić: Ministarstva treba da budu pouzdan izvor i saradnik

Izvor: NoviMagazin.rs, 24.Apr.2018, 18:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Ministarstva treba da budu pouzdan izvor i saradnik

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je danas da je zadatak ministarstava inostranih poslova širom sveta da proverenim i pravovremenim informacijama pomognu profesionalnim medijima u borbi protiv "kakofonije glasina koje se šire digitalnim talasima".

"Učestvujući u javnoj sferi, mi je delom i kreiramo i snosimo deo odgovornosti za kvalitet rasprave koja se vodi na digitalnim platformama - tom savremenom pandanu starogrčkog trga. To svakako važi i za >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << medijske kuće. Što je veća sloboda, to je veća odgovornost", rekao je Dačić na konferenciji "Budućnost njuz portala na Zapadnom Balkanu".

On je dodao da bi svi koji plasiraju sadržaje morali da se pridržavaju odgovornosti - i institucije, i mediji, jer se samo tako može izgraditi slobodno i odgovorno društvo kojem težimo, a naglasio je i da Ministarstvo spoljnih poslova medijima treba da bude pouzdan izvor i saradnik od integriteta.

Prema Dačićevim rečima digitalizacija i prelazak sa tradicionalnog na veb novinarstvo, dovelo i do toga da se diplomatija suoči sa skoro potpunim zaokretom u načinu na koji pristupa polju informisanja.

"Svedoci smo većeg prisustva ministarstava spoljnih poslova i diplomatskih emisara u digitalnoj sferi nego što je to ikad bio slučaj sa tradicionalnim medijima. Digitalna sfera nam, pri tom, pruža mogućnost da ne zavisimo od tuđe interpretacije, već da sami predstavimo svoj rad i svoje argumente", rekao je Dačić.

Dačić je ukazao da upravo ta 'demokratizacija' informisanja koju je donela digitalizacija, gde je po njegovim rečima svako gospodar svog argumenta, pored izazova predstavlja i način da se dodatno doprinese razvoju društva, prenelo je u saopštenju Ministarstvo spoljnih poslova.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Dačić: Ponašanje Hrvata prema Vulinu neuobičajeno, samit u Sofiji za Srbiju nije problematičan

Izvor: NoviMagazin.rs, 25.Apr.2018, 10:13

Ministar inostranih poslova Srbije Ivica Daćić rekao je danas da je mera koju je Hrvatska izrekla ministru Aleksandru Vulinu neuobičajena u diplomatiji, da je neuobičajeno da se note šalju telefaksom ili mejlom, a da je ova stigla noću telefaksom u ambasadu Srbije..Dačić je to rekao za TV Pink...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.