Dačić: Glasao sam za Tadića 2012., socijalisti su tada izabrali manje zlo

Izvor: Blic, 02.Mar.2016, 18:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Glasao sam za Tadića 2012., socijalisti su tada izabrali manje zlo

Potpredsednik vlade i lider SPS Ivica Dačić rekao je danas tokom skupštinske rasprave da je 2012. godine glasao za Borisa Tadića na predsedničkim izborima, kao i da su socijalisti tada izabrali "manje zlo".

Tokom rasprave o izboru novog ministra odbrane, Dačić je polemisao sa poslanikom SDS Markom Đurišićem koji je, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << između ostalog, kritikovao socijaliste zbog "menjanja strane", odnosno zato što su se 2012. nakon izbora najpre dogovarali o vladi s demokratama, a zatim ušli u koaliciju s naprednjacima.

"Mi smo i 2008. ušli s vama u vladu, jer smo izabrali manje zlo. Vi ste, naime, bili manje zlo od Šešelja i DS S-a, jer je bilo važno za Srbiju da ostane na evropskom putu. Tako smo i 2012. ušli u pregovore s vama. I evo, priznajem, ja sam tada glasao za Tadića", rekao je Dačić, uz opasku da je možda zato Tadić i izgubio.

Dačić je naveo i da su socijalisti tada Tadićevoj stranci bili dobri, a da sada nisu i dodao da su se socijalisti uvek ponašali onako kako je bilo u najboljem interesu Srbije.

"Znate šta, gospodine Đurišiću, ako ste vi do poslednjeg dana mene ubeđivali da treba da napravimo vladu i da izaberemo Tadića za premijera, u čemu je sada problem? Kakav problem vi imate s nama? Šta, mi sada nismo dobri, a tada smo bili dobri, je l da? Dok smo bili s vama, onda smo bili najbolji na svetu, evropski orjentisani, demokrate, a sada šta smo", rekao je Dačić.

Dačić je rekao i da socijalisti nisu podržali DS 2008. godine zbog njih, nego da Srbija ne bi imala vladu sa Vojislavom Šešeljem i Vojislavom Koštunicom.

"Bili ste manje zlo, zato što ta vlada ne bi mogla da opstane, jer su hteli da prave, kao i sada, protiv EU. Kao što Vučić neće da pravi vladu sa onima koji su protiv EU, mislim da je to bila ispravna odluka", rekao je Dačić.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.