Dačić: Eksperti neće raditi mimo dogovora sa vladajućim strankama

Izvor: Blic, 23.Jun.2017, 19:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Eksperti neće raditi mimo dogovora sa vladajućim strankama

Ministar spoljnih poslova Srbije, Ivica Dačić izjavio je danas da se "dobro zna ko je politički pobednik izbora" i da misli da će predsednik Srbije Aleksandar Vučić i buduća Vlada Srbije dobro sarađivati.

On je rekao da eksperti u Vladi Srbije, među kojima je bila i sadašnja mandatarka za sastav nove Vlade Srbije Ana Brnabić, ne rade mimo konsultacija sa strankama koje su pobedile na izborima.

"Šta sad misle, da će eksperti da vode zasebnu politiku, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << bez konsultacije sa strankom koja je osvojila vlast. Toga nema nigde, pa ni u Srbiji", rekao je Dačić za Radio-televiziju Srbije na prijemu povodom stupanja Aleksandra Vučića na dužnost predsednika Srbije.

On je rekao da je dolazak stranih zvanica na taj prijem odraz poštovanja i prijateljstva, i da će biti afirmacija za ono što će Srbija raditi u budućnosti.

Dačić je dodao da je danas organizovao i ručak za goste koji su došli na prijem.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.