Izvor: NoviMagazin.rs, 02.Apr.2020, 10:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Do sada nam je najveću pomoć dala Kina, Rusija sprema pomoć

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da je do sada najveću pomoć u borbi sa epidemijom koronavirusa Srbiji dala Kina, kao i da da Rusija sprema pomoć koju će nam poslati.

"To je u ovom trenutku jedna činjenica i niko ne bi trebalo da se ljuti zbog toga što mi to govorimo. Kina je u ovom trenutku u mogućnosti da nam pomogne", rekao je Dačić tokom gostovanja na TV Pink.
>> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs <<
"Sedam miliona i 700 hiljada rukavica trebalo je iz Indije da dođe i po nju je otišao avion iz Evropske unije - tako da je ta donacija Evropske unije samo let", rekao je Dačić.

On je kazao i da je do sada dovezeno oko 4.000 građana Srbije iz inostranstva, a prema njegovim rečima, bilo je mnogo onih koji su odustali od povratka.

Rekao je i da je napravljen dogovor da EU prevozi naše ljude i da će Srbiji da iskoristi te mehanizme da pomogne tamo gde sama ne može da dođe.

Srbija besplatno prevozi svoje državljane, što nije slučaj sa drugima, rekao je Dačić.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dačić: Do sada nam je najveću pomoć dala Kina, Rusija sprema pomoć

Izvor: Danas, 02.Apr.2020

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da je do sada najveću pomoć u borbi sa epidemijom korona virusa Srbiji dala Kina, kao i da da Rusija sprema pomoć koju će nam poslati.

Nastavak na Danas...

Dačić: Najviše dala Kina, Rusija sprema pomoć

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 02.Apr.2020

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je 2. aprila da je do sada najveću pomoć u borbi sa epidemijom korona virusa Srbiji dala Kina, kao i da Rusija sprema pomoć koju će poslati Srbiji. "To je u ovom trenutku jedna činjenica i niko ne bi trebalo da se ljuti zbog toga što mi to govorimo....

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.