Dačić: Do kraja godine četiri-pet država povući će priznanje Kosova

Izvor: NoviMagazin.rs, 05.Nov.2019, 11:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Do kraja godine četiri-pet država povući će priznanje Kosova

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić najavio je danas da će do kraja godine "četiri-pet" država u svetu povući priznanje nezavisnosti Kosova.

Reagujući na izjavu američkog izaslanika Metjua Palmera o riziku da Srbiji budu uvedene sankcije zbog kupovine ruske vojne opreme, ministar je za televiziju Hepi kazao da nema osnova za uvođenje sankcija jer kako je naveo, "nismo glupi da ne znamo šta je dozvoljeno".

Komentarišući navode da je u kontaktu sa liderom >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Pokreta slobodnih građana (PSG) Sergejem Trifunovićem i da je spreman na saradnju sa opozicijom, Dačić je ocenio da je suština tih optužbi da se "slomi naš otpor kad je reč o pitanju Kosova".

"To je nebitna tema. Ko je taj Sergej Trifunović da se ja njemu pravdam? Dragana Đilasa nisam video od kad sam postao ministar. Očigledno je plan da ceo taj front bude usmeren ka tome da slomi naš otpor kada je reč o Kosovu i Metohiji. Oni rade protiv Vučića a ne protiv mene ali im je manje rizično da napadaju mene nego Vučića", kazao je Dačić.

Dačić istakao doprinos Ambasade Srbije u Teheranu u slučaju otete dece

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić istakao je doprinos Ambasade Srbije u Teheranu i ambasadora Dragana Todorovića u rešavanju slučaja otete dece Slavice Burmazović koja su posle četiri godine vraćena u Beograd.

Kako je danas saopštilo ministarstvo spoljnih poslova, Dačić je pohvalio Todorovića koji je "predanim angažovanjem doprineo pozitivnom ishodu komplikovanog i dugotrajnog procesa".

Šef srpske diplomatije rekao je da ovo predstavlja "dobar primer angažmana srpske diplomatije" u slučajevima kad su građanima Srbije u inostranstvu potrebne pomoć i zaštita.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dačić: Do kraja godine četiri-pet država povući će priznanje Kosova

Izvor: Beta, 05.Nov.2019

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić najavio je danas da će do kraja godine "četiri-pet" država u svetu povući priznanje nezavisnosti Kosova. Reagujući na izjavu američkog izaslanika Metjua Palmera o riziku da Srbiji budu uvedene sankcije zbog kupovine ruske vojne opreme, ministar je za televiziju...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.