Dačić: Daleko je Srbija od viza

Izvor: B92, 26.Okt.2012, 16:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Daleko je Srbija od viza

Užice -- Premijer Ivica Dačić izjavio je da je Srbija daleko od ukidanja vizne liberalizacije. Dačić je dodao da nije izvesno da će Srbija dobiti "uslovi datum".

Dačić je istakao da je ubeđen da, ukoliko Srbija bude vodila konstruktivnu politiku, štiteći svoje nacionalne i državne interese i pokazujući spremnost da bude deo u rešavanju problema azilanata, sigurno neće doživeti suspenziju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << vizne liberalizacije.

"Zar vi mislite da je moguće da ja idem na razgovore sa Hašimom Tačijem u prisustvu Ketrin Ešton, a da nama bude ukinut bezvizni režim? To je nelogično", rekao je Dačić novinarima.

Premijer je rekao da za sada nije izvesno da će Srbija, poput Crne Gore, dobiti "uslovni datum" pregovora za ulazak u EU ili će biti predloženo neko drugo rešenje.

"Imajući u vidu pozitivan razvoj odnosa i saradnje sa Evropskom komisijom siguran sam da možemo očekivati pozitivan razvoj događaja kada je reč o početku pregovora za članstvo u EU", rekao je Dačić novinarima u Sevojnu.

Na pitanje novinara da li je tačno da će Srbija dobiti "uslovni datum" pregovora i da zbog toga Ketrin Ešton 31. oktobra dolazi u Beograd, Dačić je rekao da su to za sada samo različita mišljenja i očekivanja.

"Bitno je da smo mi deo procesa koji vodi ka evropskim integracijama, a posete Ketrin Ešton i Hilari Klinton Beogradu doživljavam kao podršku nastavku puta koji je započela nova Vlada Srbije", kaže Dačić.

Premijer je naglasio da ta poseta nije u funkciji pritisaka jer, kako kaže, za to nema razloga.

Dačić je rekao da mu je visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton prilikom poslednjeg sastanka izjavila da ona Srbiju neće prisiljavati ni na šta što ne želi.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.