Petak, 26.10.2012.

15:35

Dačić: Daleko je Srbija od viza

Premijer Ivica Dačić izjavio je da je Srbija daleko od ukidanja vizne liberalizacije. Dačić je dodao da nije izvesno da će Srbija dobiti "uslovi datum".

Izvor: Tanjug

Default images

Dačić je istakao da je ubeđen da, ukoliko Srbija bude vodila konstruktivnu politiku, štiteći svoje nacionalne i državne interese i pokazujući spremnost da bude deo u rešavanju problema azilanata, sigurno neće doživeti suspenziju vizne liberalizacije.

"Zar vi mislite da je moguće da ja idem na razgovore sa Hašimom Tačijem u prisustvu Ketrin Ešton, a da nama bude ukinut bezvizni režim? To je nelogično", rekao je Dačić novinarima.

Premijer je rekao da za sada nije izvesno da će Srbija, poput Crne Gore, dobiti "uslovni datum" pregovora za ulazak u EU ili će biti predloženo neko drugo rešenje.

"Imajući u vidu pozitivan razvoj odnosa i saradnje sa Evropskom komisijom siguran sam da možemo očekivati pozitivan razvoj događaja kada je reč o početku pregovora za članstvo u EU", rekao je Dačić novinarima u Sevojnu.

Na pitanje novinara da li je tačno da će Srbija dobiti "uslovni datum" pregovora i da zbog toga Ketrin Ešton 31. oktobra dolazi u Beograd, Dačić je rekao da su to za sada samo različita mišljenja i očekivanja.

"Bitno je da smo mi deo procesa koji vodi ka evropskim integracijama, a posete Ketrin Ešton i Hilari Klinton Beogradu doživljavam kao podršku nastavku puta koji je započela nova Vlada Srbije", kaže Dačić.

Premijer je naglasio da ta poseta nije u funkciji pritisaka jer, kako kaže, za to nema razloga.

Dačić je rekao da mu je visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton prilikom poslednjeg sastanka izjavila da ona Srbiju neće prisiljavati ni na šta što ne želi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Hitno saopštenje vojske: Preuzeli smo kontrolu

Državna granična služba Azerbejdžana preuzela je danas kontrolu nad četiri sela na granici sa Jermenijom, saopštila je pres služba zamenika premijera Azerbejdžana Šahina Mustafajeva koji je na čelu komisije za razgraničenje.

11:22

24.5.2024.

1 d

Svet

"Čeka nas najgori scenario"

Predsednik i izvršni direktor kompanije JPMorgan Chase Džejmi Dajmon kaže da bi američka privreda mogla da doživi "teško sletanje".

19:36

24.5.2024.

1 d

Podeli: