DAČIĆ IZJAVIO SAUČEŠĆE POVODOM SMRTI AMFILOHIJA: Služio je Bogu i narodu u teškim vremenima

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Okt.2020, 18:35

DAČIĆ IZJAVIO SAUČEŠĆE POVODOM SMRTI AMFILOHIJA: "Služio je Bogu i narodu u teškim vremenima"

Predsednik Narodne skupštine Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da je s tugom primio vest da je preminuo arhiepiskop cetinjski i mtropolit crnogorsko-primorski Amfilohije i izrazio saučešće u ime parlamenta i u svoje lično ime sveštenstvu i svim vernicima Srpske pravoslavne crkve.

- Mitropolita ćemo se sećati kao velikog duhovnika, čoveka snažne vere i velikog ispovednika pravoslavlja i svetosavske >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << tradicije. Svoju opredeljenost za Carstvo Božije i Istinu Hristovu svedočio je tokom celog života služeći Bogu i rodu, posebno u teškim vremenima kada je beskompromisno branio pravo ljudi da slobodno ispovedaju veru u svojim hramovima - naveo je Dačić u saopštenju.

Dačić je istakao da su blagodareći Amfilohijevom zalaganju eparhije u Crnoj Gori doživele veliku duhovnu obnovu, nakon decenija zabrane vere.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Emir Kusturica na vest o smrti mitropolita Amfilohija: Gledao je dalje nego što je video njegov narod

Izvor: Vostok.rs, 30.Okt.2020

Upokojio se mitropolit Amfilohije Radović i sigurno počiva u miru. Otac i majka dali su mu ime Risto misleći na Hrista. To je, u stvari, bilo njegovo pravo ime i davno je postalo vidljivo da će iza sebe ostaviti veliko djelo. On je svoj život proveo radeći na nebeskim poslovima, s tim što...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.