Izvor: NoviMagazin.rs, 07.Feb.2019, 18:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čitaku: Ponovo moram da slušam Dačića da Kosovo ne postoji, a plasiralo se u FIBA kup

Ambasadorka Kosova u Sjedinjenim Američkim Državama, Vljora Čitaku rekla je danas da će na sednici Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija ponovo biti prinuđena da sluša ministra spoljnih poslova Srbije Ivicu Dačića kako priča da država Kosovo ne postoji, iako je Košarkaški klub Priština uspeo da se plasira u šesnaestinu FIBA evropskog kupa.
>> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << />
"Dok se jedna od naših ekipa (Priština) kvalifikovala u šesnaestinu FIBA Euro kup-a, mi ćemo ponovo na današnjoj sednici Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija po treći put u roku od četiri meseca slušati Dačića da Kosovo ne postoji", napisala je Čitaku na tviteru, a prenose prištinski mediji.

U Njujorku će se danas na sednici Saveta bezbednosti UN razmatrati izveštaj generalnog sekretara UN, Antonia Gutereša.

Zbog navoda u izveštaju da je do tenzija u odnosima između Kosova i Srbije došlo zbog uvođenja takse od 100 odsto, reagovao je premijer Ramuš Haradinaj koji je izjavio ;da informacije koje UNMIK šalje u Njujork ne odražavaju istinu o Kosovu zbog čega njegova Vlada neće više komunicirati s misijom UN.
Pogledaj vesti o: Košarka

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.