Češka traži da nova EK bude aktivnija u podršci dijaloga Beograda i Prištine

Izvor: EurActiv Srbija, 23.Apr.2019, 15:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Češka traži da nova EK bude aktivnija u podršci dijaloga Beograda i Prištine

Češki ministar spoljnih poslova Tomaš Petšiček izjavio je 23. aprila nakon sastanka sa srpskim kolegom Ivicom Dačićem u Pragu da Češka očekuje da Evropska komisija u novom sastavu i visoki predstavnik za spoljnu politiku EU budu aktivniji nego do sada u podršci dijaloga Beograda i Prištine, kako bi i Srbiji i Kosovu uspeli da garantuju evropsku perspektivu. Petšiček je ponudio češka iskustva u pristupnom procesu i upozorio da Srbija mora da nastavi reforme pravosudja, garantuje nezavisnost medija i nastavi borbu protiv korupcije.
Opširnije...
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na EurActiv Srbija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Češka traži da nova EK bude aktivnija u podršci dijaloga Beograda i Prištine

Izvor: NoviMagazin.rs, 23.Apr.2019

Češki ministar spoljnih poslova Tomaš Petšiček izjavio je danas nakon sastanka sa srpskim kolegom Ivicom Dačićem u Pragu da Češka očekuje da Evropska komisija u novom sastavu i visoki predstavnik za spoljnu politiku EU budu aktivniji nego do sada u podršci dijaloga Beograda i Prištine, kako...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta EurActiv Srbija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta EurActiv Srbija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.