Brnabić: Povlačenje priznanja pobeda politike Srbije

Izvor: RTS, 11.Nov.2019, 14:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brnabić: Povlačenje priznanja pobeda politike Srbije

Premijerka Srbije Ana Brnabić ocenila je da je povlačenje priznanja nezavisnosti Kosova od strane Gane "ogroman uspeh i veliki rezultat politike kontinuiteta i orijentisanosti ka budućnosti".
Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić rekao je da je Gana povukla priznanje Kosova. Gana je šesnaesta zemlja koja je povukla priznanje >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Kosova.

"To je veliki uspeh politike koju vodimo poslednjih pet godina, kontinuirane, jasne politike, pune fleksibilnosti, tolerancije, da želimo da se orijentišemo ka budućnosti, da smo spremni da razgovaramo o rešavanju kosovskog problema. To sve više zemalja prepoznaje i želi da povlači priznanje dok traje dijalog, kako ne bi dale podršku jednoj strani", rekla je Brnabićeva u Berlinu.
Kazala je da je politika priznanja bila pogrešna politika koja je bila u skladu sa lošom politikom tadašnje Srbije.
"Sada imamo drugačiju, kontinuiranu i stabilnu politiku koja daje rezultate", podvukla je Brnabićeva.
Ukazala je da je Gana jedna od najvažnijih zemalja i strateških partnera u Africi, koja je izuzetno važna u međunarodnim okvirima i odnosima.
"Ovim Gana šalje signal svima širom sveta da razmisle kako se postavljaju prema ovom pitanju kada imate jednu stranu – Beograd, koji daje signale da je spreman na hrabre korake kako bi doprineo regionalnoj stabilnosti, stabilnosti Evrope, a samim tim i u svetu, i Prištine koja je protiv bilo kakvih razgovora, vodi politiku koja se bazira samo na barijerama, protekcionizmu, zatvaranju slobodnog protoka ljudi i robe, ne daje pozitivne poruke za budućnost pre svega svojim građanima", ukazala je Brnabićeva.
Ponovila je da je to velika pobeda politike Srbije i izrazila nadu da će se tako nastaviti.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Brnabić o odluci Gane: Veliki uspeh politike Srbije

Izvor: NoviMagazin.rs, 11.Nov.2019

Premijerka Srbije Ana Brnabić ocenila je danas da je odluka Gane da povuče prizanje nezavisnosti Kosova "ogroman uspeh" i "veliki rezultat" politike kontinutiteta koju Srbija vodi..."To je ogroman uspeh, veliki rezultat politike koju vodimo poslednjih pet godina, jedne kontinuirane, stabilne, jasne...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.