Izvor: NoviMagazin.rs, 11.Nov.2019, 15:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brnabić o odluci Gane: Veliki uspeh politike Srbije

Premijerka Srbije Ana Brnabić ocenila je danas da je odluka Gane da povuče prizanje nezavisnosti Kosova "ogroman uspeh" i "veliki rezultat" politike kontinutiteta koju Srbija vodi.

"To je ogroman uspeh, veliki rezultat politike koju vodimo poslednjih pet godina, jedne kontinuirane, stabilne, jasne politike, politike pune fleksibilnosti, tolerancije, poruka da želimo da se orijentišemo ka budućnosti, da smo spremni da razgovaramo kako da kompromisno rešimo pitanje Kosova i >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Metohije i dugoročnu normalizaciju sa Prištinom", rekla je Brnabić u obraćanju novinarima u Berlinu.

Prema njenim rečima "to sve više zemalja prepoznaje" i želi da podrži Srbiju time što "povlače priznanja i kažu da dok je dijalog u toku i dok se nađe kompromisno rešenje ne žele da daju podršku jednoj strani".

Politika priznanja je bila pogrešna i u skladu sa lošom politikom tadašnje vlade Srbije, navela je Brnabić i dodala da Srbija sada ima drugačiju, kontinuiranu i stabilnu politiku koja daje rezultate.

Premijerka je navela da je Gana 16. zemlja koja povlači priznanje Kosova i jedna od najvažnijih zemalja i strateških partnera u Africi, koja je izuzetno važna u međunarodnim okvirima i odnosima.

"Ovim Gana daje jasan signal svima širom sveta da razmisle kako se postavljaju prema ovom pitanju - kada imate jasnu jednu stranu – Beograd koji daje signale da je spreman na hrabre korake kako bi doprineo regionalnoj stabilnosti, stabilnosti Evrope....i Prištinu koja je protiv bilo kakvih razvgovora, bilo kakvog dijaloga, vodi politku u 21. veku koja se bazira isključivo na barijerama, protekcionizmu, zatvaranju slobodnog protoka ljudi i robe", rekla je.

Dakle, ovo velika pobeda politike Srbije i nadam se da ćese tako nastaviti, dodala je.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.