Izvor: Vostok.rs, 19.Nov.2017, 15:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Britaniski „prijatelji” uložili protest Surinamu zbog Kosova

Velika Britanija je uložila protest Surinamu pošto je ta država povukla odluku o priznanju nezavisnosti Kosova i Metohije, rekao je ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, prenosi Tanjug.

"Bez ozbira na to što neke velike zemlje govore da su naši prijatelji, moram da kažem da je jedna od tih velikih zemalja - Velika Britanija, uložila protest Surinamu zato što je povukao priznanje KiM", rekao je Dačić.

Ivica Dačić je dodao da treba nastaviti sa realizacijom državnih ciljeva.

Među njima su, kako je naveo, evropski put Srbije, ali i očuvanje državnih i nacionalnih interesa.

Ukazao je na to da, kada je reč o Kosovu i Metohiji, sve veći broj zemalja razmišlja o svim posledicama jednostrane proglašene nezavisnosti, naročito u svetlu najnovijih događaja u Kataloniji.

"Raduje nas odluka Surinama o povlačenju priznanja, a takođe i stav Gvineje Bisao koji govori o tome da sadašnja vlast stoji na stanovištu odbrane teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije", rekao je Dačić.

Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Dačić o "prijateljima" Srbije: Britanija je uložila protest Surinamu zbog Kosova

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Nov.2017

Presednik spoljnih poslova Srbije ocenio da "sve veći broj zemalja razmišlja o svim posledicama jednostrane proglašene nezavisnosti"..Velika Britanija je uložila protest Surinamu pošto je ta država povukla odluku o priznanju nezavisnosti Kosova i Metohije, izjavio je danas ministar spoljnih poslova...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.