Učim od najboljih

Izvor: Blic, 11.Sep.2009, 06:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Učim od najboljih

Ivana Jovanović je glavni junak serije

koja se snima po romanu Mir-Jam

Mlada glumica Ivana Jovanović ovih dana radi punom parom na snimanju serije „Greh njene majke”, u kojoj tumači glavnu žensku ulogu. U razgovoru za „Blic” Ivana navodi da je presrećna što joj se na ovaj način pružila prilika da se predstavi širem auditorijumu, te joj zato na snimanju ništa ne pada teško, odlično se slaže sa partnerom u seriji Ivanom Bosiljčićem i revnosno >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << sakuplja savete reditelja Zdravka Šotre.



- Kada sam saznala da sam dobila ulogu u seriji, bila sam presrećna što mi se pruža prilika da radim sa vrhunskom ekipom. Zahvalna sam Zoranu Jankoviću, Slobodanu Terziću, Zdravku Šotri i Veselku Krčmaru što su mi pružili priliku da radim sa vrhunskom ekipom - kaže mlada glumica, kojoj se dopada uloga Nade, devojke koja nakon smrti roditelja biva prepuštena samoj sebi.

- Tražili su novo lice koje odgovara tom liku i imala sam sreću da su Nedu videli baš u meni. Aktuelna je tema, jer je to priča o oproštaju. Neda predstavlja ličnost koja ima snage da prevaziđe mnogo toga zarad sreće. Ona veruje do poslednjeg trenutka, a njena vera u ljubav nadjačaju strah - objašnjava Jovanovićeva i smatra da će „Greh njene majke” lako pronaći put do srca gledalaca.

- Ovom vremenu u kome dominira brzina i površnost ljudskih odnosa baš treba ovakva serija koja će ljude podsetiti da još uvek mogu da se okrenu jedni ka drugima i da još uvek mogu da se otrgnu lažnim vrednostima i težnjama - ističe glumica i dodaje da je bila spremna za udarnički tempo na snimanju, nošenje rukavica i čarapa po vrućini, te da se odlično slaže i sa kolegama.

- Apsolutno sam bila spremna za ovaj tempo i jedva sam dočekala da počnu snimanja. Takođe sam zadovoljna jer sam se srodila sa ekipom i uživam u svakom radnom danu, koji ja nazivam kreativnim danom. Radni dan je od ujutru do uveče kada se dogovaramo šta ćemo i kako sutra. Što se tiče kostima, toliko su divni da u njima ni ne razmišljam o vrućini ili hladnoći. Ivanka Krstović ih je osmislila tako da ja čim ih obučem postajem Neda. Kad je u pitanju naporan rad, meni ništa nije teško od stvari koje čine naš radni dan. Teško bi mi bilo da nisam dobila ulogu, a ovaj rad me ulepšava kao osobu jer zaista u njemu uživam. A i tokom svakog dana se i inače ne koncentrišem na ono teško nego na ono što mi je lepo - priznaje Jovanovićeva i dodaje da sve savete Zdravka Šotre čuva za sebe.

- Svakodnevno dobijam divne savete od reditelja koje ću ljubomorno sačuvati za sebe jer ih tretiram kao retkost koja mi se pružila i ne želim da je rasipam okolo. Takođe mi veoma znači što imam priliku da vidim kako radi osoba sa istančanom estetikom kao što je naš direktor fotografije Veselko, koji unosi poseban šarm u ceo naš snimajući dan - kaže glumica.

Bosiljčić je odličan partner

Jedan od Ivaninih direktnih partnera u seriji je i Ivan Bosiljčić, za koga glumica ima samo reči hvale.

- Ivan Bosiljčić je partner koji ima ekspresiju koja se tačno uklapa u moj način glume i obrnuto. Slično razmišljamo glumački, prija mi njegova glumačka brzina i to što tekst koji ponekad ima opasnost da pređe u patetiku zajednički preokrenemo pod vođstvom reditelja - priča Jovanovićeva.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.