Nismo osvajači tuđih srca!

Izvor: Press, 26.Avg.2010, 00:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nismo osvajači tuđih srca!

Ivana: Nemam sličnosti sa likom Nede - udata sam i nemam kontakte sa drugim muškarcima. Ivan: Često se dešava da sam devojkama manje zanimljiv nego što su zamišljale Ivana Jovanović i Ivan Bosiljčić osvojili su nagradu za najpopularniji glumački par „Ona i on", koja im je dodeljena na Filmskim susretima u Nišu za uloge u seriji Zdravka Šotre „Greh njene majke". Dobitnici prestižnog priznanja, koje na osnovu glasova čitalaca >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << dodeljuje Kompanija „Novosti", u intervjuu za Press kažu da u privatnom životu nisu osvajači kao na televiziji.Ivana: Nagrada „Ona i on" je najbolja jer ne postoji protekcija. Ne može da se desi da neko dobije nagradu zato što neko stoji iza njega. Publika je ta koja je odlučila i mnogo mi znači što je na taj način pokazala da poštuje ono što sam uradila.
Ivan: Moram da priznam da mi je sada bilo teže nego kada sam je prošle godine dobio prvi put. Mislio sam da su male šanse da se to ponovi. Ukus publike je specifičan, ne možete je prevariti niti joj se dodvoriti, ona je najmerodavnija i zato mi je ta nagrada toliko vredna.
Da li se plašite da će vaše uloge u serijama po delima Mir-Jam postati stereotip za ono što vam predstoji u karijeri?
Ivana: Ne bojim se jer mislim da mi je uloga Nede omogućila da pokažem da mogu da glumim i devojčicu od 16 i devojku od 21 godinu. Volela bih da igram na filmu, imam neke ponude, ali još nisam potpisala ugovor.
Ivan: Te uloge su bili moji TV zadaci, ali umem ja da na sceni budem i neko sasvim drugi. Publika je mogla da me vidi u predstavi „Maratonci trče počasni krug" u ulozi Mirka Topalovića, što je za njih bilo apsolutno iznenađenje. U meni kao glumcu postoji svašta, privatno sam daleko od nekog slatkog momka iz komšiluka. Mislim da su ti moji junaci samo literarne kreacije koje su retke u ovo doba, a ja sam baš karakter ovog vremena. Želim da igram što različitije uloge, pa i kada su slične, što je sada slučaj, trudim se da iz njih izvučem najlepše različitosti. Znam da će se snimati još jedan, do sada najambiciozniji serijal po delu Mir-Jam, u kojem ću i ja imati ulogu, ali sada ne bih da otkrivam o čemu se radi. Baš bih voleo da igram Šekspira, bilo šta njegovo... Likovi su mu divno kompleksni i različiti, a svi su savršeni. Kada bi se Dostojevski dramatizovao, voleo bih i tu da zaigram, jer i u njegovim delima ima fantastičnih likova.
Publiku ste lako osvojili. Da li ste osvajači i u privatnom životu?
Ivana: Lik Nede je vrlo sličan meni. Kada me je reditelj video na kastingu, odmah je rekao: „To je Neda." Zato mi je bilo lako da igram tu ulogu. Kad je reč o osvajanju, u privatnom životu to je sasvim drugačije. Udata sam, imam sina i uopšte nemam kontakte sa drugim muškarcima. Popularnost jeste velika i kod muške i kod ženske publike, jer je to zaista lepa uloga. Mislim da je to u najvećoj meri zasluga reditelja jer je veoma lako glumiti pod palicom Zdravka Šotre.
Ivan: Privatno mi ide kao svakom drugom muškarcu, zaljubljujem se, rastajem, nadam, volim, prestajem da volim... Privatno imam vrlo prosečan život koji ni izdaleka nije zanimljiv kao život junaka koje glumim. Mnoge devojke mi priđu sa predrasudama, sa već stvorenom slikom u glavi, ali te slike se brzo ruše, jer ja ne želim da manipulišem njihovom maštom. Često mi se desi da sam im manje zanimljiv nego što su zamišljale. Kažu mi: „Ih, pa u prirodi si niži nego na televiziji", ili me pitaju: „Zašto si toliko visok, u uniformi ne izgledaš tako?!" Ima onih koje se razočaraju, ali to sam ja, Ivan Bosiljčić, a ne lik sa ekrana.   
Pogledaj vesti o: Filmski Susreti Niš

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.