Ivan Jevtović: Naši lekari su carevi!

Izvor: Prva.rs, 05.Okt.2014, 09:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ivan Jevtović: Naši lekari su carevi!

Serija koju će krasiti fantastična glumačka ekipa "Urgentni centar", uskoro počinje na TV Prva. Mladi glumci kao što su Ivan Bosiljčić, Katarina Radivojević, Marko Janjić, Ivan Jevtović, Bojan Perić i Tamara Krcunović, igraće doktore, pedijatre, hirurge. Njihove pripreme bile su prilično teške i traumatične za sve njih, a na snimanjima je često bio prisutan lekar koji ih je savetovao. Ivan Jevtović >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << ponosan je na svoju ulogu, ali i na zdravstvene radnike u Srbiji:
"Imali smo vrlo ozbiljnu obuku pre početka snimanja. Tu su bili i doktori, koji su carevi. Oni su nas vrlo strogo opominjali oko toga šta je u redu, a šta nije. Da obratimo pažnju da bi imali što manje grešaka što se medicinskih postupaka tiče. Mislim da će ova serija doprineti tome da se obrati pažnja na medicinske radnike, u kakvom ambijentu oni rade, šta sve oni postižu i da dobijaju jako malo u odnosu na ono šta zaslužuju."
Kako si se snašao u seriji "Urgentni centar"?
"Ova uloga je bila veliki zadatak i neverovatan izazov. Pre pilota sam baš imao tremu i bio pod stresom, jer se ne radi o uobičajenoj dramskoj formi u kojoj mi imamo neko iskustvo ili predznanje. "IR" je drama koju je napisao čovek koji je završio i medicinu i dramaturgiju i sve je vrlo ozbiljno oi medicinski opravdano. Zbog toga smo mi morali da savladamo određeni deo toga. Mislim da smo mi bili vrlo angažovani, pogotovo nas četvoro, Tamara, Marko, Ivan i ja. Mi imamo timski dogovor da se žešće stimulišemo i da pratimo jedan drugoga. Takođe, ne bežimo sa snimanja što pre, nego ostajemo i podržavamo se međusobno."
Da li si i ti išao na operacije?
Ja sam pre prve epizode išao u urgentni centar. Tamo me dočekao specijalizant hirurgije, kao što sam ja u seriji. On je iznenada imao telefonski poziv i samo mi je rekao: Ajmo na operaciju! Mislio sam da će mi biti strašno neprijatno, ali sam se iznenadio koliko sam konstruktivno reagovao. Bio sam iznenađen šta iz nas sve izlazi i šta sve imamo u sebi i još jednom sam potvrdio koliki su lekari carevi.

Nastavak na Prva.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.