Bosiljčić peva evergrin

Izvor: Blic, 13.Maj.2009, 06:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bosiljčić peva evergrin

Ivan Bosiljčić, popularni glumac mlađe generacije, odlučio je da se široj publici predstavi kao pevač te će održati svoj prvi samostalni koncert 15. juna u beogradskom Domu sindikata. Na koncertu će pevati evergrin, a pripreme za nastup počeće čim se oporavi od povrede noge koju je zadobio na predstavi „Cigani lete u nebo”.

- To su melodije uz koje su se upoznavali naši roditelji, ciganske romanse, savremene pesme i prepoznatljive numere iz mjuzikala. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Numere koje ću izvoditi su one koje ja duboko osećam i kroz koje to osećanje najbolje mogu da izrazim - kaže Ivan Bosiljčić koga će na koncertu pratiti Vojkan Borisavljević sa simfonijskim orkestrom „Stanislav Binički”, a kao gošće pojaviće se mnoge poznate glumice.

- Radni naziv predstojećeg koncerta je „Ljubav je samo reč”, po jednoj od najpoznatijih kompozicija Vojkana Borisavljevića. Uz mene će u ovoj muzičko-poetskoj večeri, nastupiti moje koleginice, glumice koje pevaju. Drage mi gošće i prijateljice publika će prepoznati kao moje partnerke iz najgledanijih predstava, serija i filmova - ističe uspešni glumac koga publika prepoznaje po ulogama u serijama: „Ranjeni orao”, „Ljubav i mržnja”, „Stižu dolari”, „Mješoviti brak”...

U filmu Darka Bajića „Na lepom plavom Dunavu” pokazao se kao pevač i igrač, dok je pozorišna publika mogla da se uveri u njegov muzički talenat kroz predstave kao što su „Čikago”, „Cigani lete u nebo”, „Maratonci trče počasni krug”"

- Radim ono što volim i u čemu se dobro osećam. Imam ljude oko sebe s kojima delim svoje umetničke stavove, koji žive i rade bez pritiska i okova. Jedini rizik koji može da me zadesi je da živim bez ljubavi, i zato se radujem ovoj večeri na kojoj ću sebe i publiku podsetiti koliko je lepote u nama i oko nas. Moje želje nikada se nisu vezivale za vrtoglave uspehe, epitete najgledanijih, najpopularnijih. Težio sam da radim sa dobrim ljudima inspirativne i maštovite stvari i imao sam sreće da mi se želje ostvaruju, a 15. juna odužiću se svojim prvobitnim umetničkim inspiracijama, muzici i poeziji - objašnjava glumac koji čini se kreće tragom iskusnog kolege Radeta Šerbedžije.

- Šerbedžija je jedan od prvih koji me je uveo u ovaj umetnički svet svojim umećem i jedinstvenošću. Postoji krug glumaca koji na različite načine sa publikom dele svoju inspiraciju muzikom i poezijom. Mnogi vrsni stihotvorci su zaboravljeni i, kada čujem da ih neko oživljava kroz svoju ljubav i u svojoj formi, izuzetno se obradujem. Ovo će biti moj način da učestvujem u ovoj misiji i drago će mi biti ako uspem da postanem jedan od čuvara poezije - zaključuje Ivan Bosiljčić.

Organizator koncerta je „Long play”, a karte mogu da se kupe na blagajni Doma sindikata, kao i na prodajnim mestima „Tiketlajna” i „Eventima” po cenama od 1.000, 1.200 i 1.500 dinara.

Oporavak od povrede

Tokom izvođenja predstave „Cigani lete u nebo” u nedelju, u Pozorištu na Terazijama, Ivan Bosiljčić je povredio skočni zglob na nozi zbog čega je prisiljen da miruje narednih desetak dana. - Često ističem da je bavljenje mjuziklom skoro pa sportska disciplina. Dakle, logično je da se dešavaju i sportske povrede. Ova moja će se brzo srediti, publika nema razloga da brine - ističe Bosiljčić.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.