Srpski kandidat za Oskara film „Montevideo, vidimo se

Izvor: Politika, 01.Sep.2014, 17:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpski kandidat za Oskara film „Montevideo, vidimo se"

BEOGRAD – Srpski kandidat za nagradu Oskar u kategoriji najbolji dugometražni igrani film na stranom jeziku u 2014. godini je „Montevideo, vidimo se” reditelja Dragana Bjelogrlića.

To je danas odlučeno glasanjem članova Stručnog odbora Akademije filmske umetnosti i nauke Srbije, rekao je Tanjugu generalni sekretar te institucije >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << Mirko Beoković.

Montevideo, vidimo se” dobio je devet glasova, a drugi kandidat - „Top je bio vreo” Slobodana Skerlića sedam glasova.

Bjelogrlić: Bio sam optimista pred glasanje za Oskara

BEOGRAD – Reditelj Dragan Bjelogrlić, čiji je film „Montevideo, vidimo se” danas izabran za srpskog kandidata za Oskara, izjavio je Tanjugu da je bio optimista uoči glasanja članova Stručnog odbora Akademije filmske umetnosti i nauke Srbije.

I prvi deo Bjelogrlićeve romantične fudbalske sage - „Montevideo, Bog te video” bio je nacionalni kandidat za nagradu Oskar u kategoriji najbolji dugometražni igrani film na stranom jeziku.

„Nisam bio siguran u ishod današnjeg glasanja, jer se to nikad ne zna. Ipak, bio sam optimista imajući u vidu da je za Oskara potreban određeni profil filma. Pretpostavljao sam da smo favoriti”, rekao je popularni glumac i uspešni reditelj.

Pravo na optimizam ekipi ovog fima svakako daje odličan prijem publike u Srbiji i regionu.

„U Srbiji nas je videlo više od 600.000 ljudi. U regionu ne znam brojke, ali je film bio vrlo popularan na celom ovom prostoru”, rekao je on.

Bjelogrlić je istakao da se kampanja za narednu dodelu Oskara „upravo poklapa sa serijom inostranih festivala na koje je „Montevideo, vidimo se” pozvan tokom predstojeće sezone, pa će to istovremeno biti dobra svetska promocija našeg filma”.

Tanjug

objavljeno: 01.09.2014.
Pogledaj vesti o: Montevideo

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Montevideo, vidimo se" srpski kandidat za Oskara

Izvor: B92, 01.Sep.2014

Stručni odbor Akademije filmske umestnosti i nauke Srbije odlučilo je da je srpski kandidat za 87. Oskara film Dragana Bjelogrlića "Montevideo, vidimo se", saznaje B92...U konkurenciji ostvarenja "Montevideo, vidimo se" reditelja Dragana Bjelogrlića i "Top je bio vreo" Slobodana Skerlića, odlučeno...

Nastavak na B92...

Film „Montevideo, vidimo se" srpski kandidat za Oskara

Izvor: Politika, 01.Sep.2014

BEOGRAD – Srpski kandidat za nagradu Oskar u kategoriji najbolji dugometražni igrani film na stranom jeziku u 2014. godini je „Montevideo, vidimo se” reditelja Dragana Bjelogrlića...To je danas odlučeno glasanjem članova Stručnog odbora Akademije filmske umetnosti i nauke Srbije (AFUN), rekao...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.