ON JE UPUCAO NAJTRAŽENIJEG TERORISTU: Policajac je tek 9 meseci, a sada je heroj Evrope (FOTO) (VIDEO)

Izvor: Telegraf.rs, 23.Dec.2016, 14:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ON JE UPUCAO NAJTRAŽENIJEG TERORISTU: Policajac je tek 9 meseci, a sada je heroj Evrope (FOTO) (VIDEO)

Mladi policajac koji je tri sata posle ponoći ubio Tunišanina Anisa Amrija je Luka Skata, koji je inače stupio na dužnost samo devet meseci pre ovog incidenta.

On je najopasnijeg i najtraženijeg teroristu, koji je kamionom uleteo u božićni vašar u Berlinu, ubio nakon rutinske policijske kontrole u milanskom naselju Sesto San Đovani.

Naime, policajci su zaustavili vozilo i samo su želeli da prekontrolišu vozača. Ali, on je izvadio pištolj i počeo da viče >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << "Alahu Akbar" i da puca, pritom u rame ranivši policajca Kristijana Movia (36). Metak koji je došao od strane mladog Skate sprečio je teroristu da povredi još ljudi.

UPDATE: Pic of police officer Cristian Movio who was injured by terrorist Anis Amri during Shootout in #Milan - picture from @poliziadistato pic.twitter.com/12vUavVUU7

— News_Executive (@News_Executive) December 23, 2016

Tokom prepodneva se oglasio i ministar unutrašnjih poslova Italije Marko Miniti, koji je potvrdio da je u Milanu ubijen Tunišanin, osumnjičen za napad u Berlinu. On se pritom i zahvalio mladom Luki Skati u ime celog ministarstva i italijanske policije.

- Amri je bio najtraženiji terorista i veoma sam ponosam kojom brzinom je kolega koji je tek stupio na dužnost ovu situaciju rešio. To pokazuje da je bezbednost u našoj zemlji na zavidnom nivou - rekao je Miniti.



Prema pisanju "Korijere dela sera" kod Amrija je pronađena karta za voz te da je iz Francuske došao u Italiju, a da je zaustavljen ispred železničke stanice u Milanu.

Luka Skata je, inače, iz Sirakuze i ima 29 godina.

(Telegraf.rs)


Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.