Eksplozija ispred grčkog parlamenta

Izvor: B92, 09.Jan.2010, 21:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Eksplozija ispred grčkog parlamenta

Atina -- Ispred zgrade grčkog parlamenta u Atini eksplodirala je bomba, ali u incidentu nije bilo povređenih, saopštila je policija.

Eksplozivna naprava bila je stavljena u kontejner, a eksplodirala je oko osam sati uveče po lokalnom vremenu. Dnevni list Elefterotipija primio je anonimnu dojavu o bombi 15-ak minuta pre eksplozije. Policija je potom zatvorila centar grada. Grčke vlasti saopštile su da neće podizati mere bezbednosti iako je do eksplozije došlo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ispred zgrade parlamenta u centru grada.

"Poruka je veoma jednostavna: demokratija neće biti žrtva terora", rekao je grčki premijer Jorgos Papandreu.

Ministar za ljudska prava Mihalis Hrisohoidis izjavio je da će prostor ispred parlamenta gde se dogodila eksplozija ostati otvoren za sve građane.

"Neće nas naterati da centar grada pretvorimo u vojnu zonu. Atina je siguran grad", rekao je ministar Hrisohoidis.

Iako u vreme eksplozije nije bilo sednice parlamenta, nekoliko poslanika iz Socijalističke partije bilo je u to vreme na sastanku sa ministrom unutrašnjih poslova u toj zgradi.

"Čuli smo eksploziju, ali smo nastavili naš sastanak. Nismo zabrinuti", rekao je jedan od poslanika Hristos Protopapas.

U Grčkoj je aktivno nekoliko grupa ekstremne levice koje često postavljaju bombe blizu poslovnih i vladinih zgrada i banaka.

U tim napadima najčešće nema žrtava, pošto se bombe uglavnom postavljaju noću ili im prethode pozivi upozorenja.
Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Eksplozija bombe u Atini

Izvor: RTS, 09.Jan.2010

U blizini zgrade grčkog parlamenta večeras je eksplodirala bomba. Nema povređenih. Dojava o bombi upućena jednom dnevnom listu desetak minuta pre eksplozije. ..Ispred zgrade grčkog parlamenta u Atini večeras je eksplodirala bomba, ali u incidentu nije bilo povređenih, saopštila je policija...Eksplozivna...

Nastavak na RTS...

Eksplozija bombe ispred grčkog parlamenta

Izvor: SrbijaNet.rs, 09.Jan.2010

Ispred zgrade grčkog parlamenta u Atini večeras je eksplodirala bomba, ali u incidentu nije bilo povredjenih, saopštila je policija. Eksplozivna naprava, postavljena pored jedne kante za smeće kod groba Neznanog junaka ispred zgrade parlamenta, prouzrokovala je snažnu eksploziju koja se

Nastavak na SrbijaNet.rs...

Eksplozija u centru Atine, nema žrtava

Izvor: Blic, 09.Jan.2010

U centru Atine, blizu zgrade parlamenta i Spomenika neznanom junaku, večeras je eksplodirala bomba, a u eksploziji nije bilo žrtava, saopštila je policija...Eksplozivna naprava bila je stavljena u kontejner, a eksplodirala je oko osam sati uveče po lokalnom vremenu...Dnevni list Elefterotipija primio...

Nastavak na Blic...

Eksplozija bombe ispred grčkog parlamenta

Izvor: S media, 10.Jan.2010, 09:50

Ispred zgrade grčkog parlamenta u Atini je eksplodirala bomba, ali u incidentu nije bilo povredjenih. ..Eksplozivna naprava, postavljena pored jedne kante za smeće kod groba Neznanog junaka ispred zgrade parlamenta, prouzrokovala je sinoć snažnu eksploziju koja se čula kilometrima daleko, preneo...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.