Oduševljeni smo srpskim ženama

Izvor: Politika, 26.Maj.2011, 00:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oduševljeni smo srpskim ženama

Muškarci iz Britanije su zatvoreni emotivno, ponekad i previše hladni. Mi smo iskreni kada su u pitanju naše emocije i izgleda da to kod dama „pali”, kažu članovi britanskog benda

Ako nečija priča može da se nazove Pepeljuginom, onda bi to bila priča grupe„Hurts”. Teo Hačkraft i Adam Anderson, koji čine ovaj mančesterski duo, do pre tri godine sedeli su na birou u ovom engleskom industrijskom gradu i živeli od socijalne pomoći, nadajući se boljem životu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << a danas su najtraženije mlade zvezde! Nekoliko sati pred sinoćni koncert u Beogradskoj areni, Teo i Adam bili su vrlo raspoloženi da odvoje vreme za srpske medije i pričaju o svemu i svačemu. Elegantni od glave do pete, kao i uvek, vrlo uglađeni i prijatni, pomalo i stidljivi, što ne odgovara uspehu koji su u proteklih godinu dana postigli sa debi albumom „Happiness”, odmah su poručili kako su srećni što su u Beogradu, jer su fascinirani istočnom Evropom:

– Uspeo sam da vidim nešto od Beograda i utisci su mi fantastični. Bilo je divno vreme, sunčano, video sam Stari grad koji lepo izgleda. A posebno sam fasciniran ženama. Toliko su lepe – započinje priču za „Politiku” Teo Hačkraft, a Adam Anderson sa izvesnim osećajem srama priznaje da je prespavao pola dana!

Iako vam karijera traje samo dve godine, već ste uspeli da nastupite na raznim mestima, od crkve, broda, do atletske staze, ali san vam je koncert u Vatikanu?

Teo: Jeste, ali jednako nam je primamljivo da nastupimo i na naftnoj bušotini. Jer tu bismo mogli da budemo glasni koliko bismo hteli. Vatikan nam je primamljiv jer je nemoguće!

Adam: Meni je čak primamljiva i mrtvačnica!

Dolazite iz Mančestera. Često ističete da mnogi imaju pogrešnu sliku o tom gradu, kao o industrijskom đubrištu...

Adam: Uopšte nije tako. Naprotiv. Sjajno je mesto za muzičare i za kreativnost svake vrste, vrlo je inspirativan grad. U isto vreme predstavlja ono što i naša muzika – mesto gde su svi istovremeno i srećni i očajni!.

Teo: Budi kod umetnika ambiciju i osećaj ponosa. Otuda je sva muzika iz Mančestera unikatna. Nijedan bend ili izvođač ne zvuči isto.

Prva asocijacija na Mančester je i fudbal!

Adam: Da, i ja sam ponosni navijač Junajteda, imam i sezonsku kartu. Bio sam prošle nedelje na stadionu kada smo slavili titulu i bio sam veoma ponosan.

Teo: Ja navijam za Midlsbro!

Uvek ste veoma elegantni, a vaš uglađen izgled, ironično, potiče iz dana kada niste imali „ni prebijene pare”...

Adam: Kada idete na biro po socijalnu pomoć, to je dovoljno demorališuće. Da bismo se osećali bolje u toj očajnoj situaciji, oblačili bismo se lepo, da bismo sačuvali bar malo dostojanstva. Kada smo osnovali „Hurts”,bilo nam je prirodno da nastavimo tako da se oblačimo. I dalje se osećamo lepo kada smo elegantni.

Početkom godine bilo je priča da ćete učestvovati na Evroviziji, ako ne za rodnu zemlju, onda za Rusiju, jer vam je to san. Otkud fascinacija Evrosongom?

Teo: Uvek nam se sviđala ideja da jedna zemlja treba da izabere pesmu koja će je predstaviti na velikom takmičenju. I to je dobro za pop muziku. To je i slavlje naivnosti i lepote pop muzike. Bez Evrovizije ABBA nikad ne bi postojala i to je dobro. Jasno je i zašto je Azerbejdžan ove godine pobedio, a naše predstavnike „Blu” ne želim da komentarišem.

Svoj uspeh donekle dugujete i Internetu...

Adam: Napravili smo video spot za 20 funti, okačili smo ga na Internet, i videlo ga je 20 miliona ljudi na Jutjubu. To ne bismo mogli bez Jutjuba, ili pak Fejsbuka koji povezuje sve naše fanove. Gde god da odemo, osećamo se kao sa porodicom ili prijateljima.

Tokom turneje već ste obišli mnoga mesta u svetu. Koja su vas to mesta opčinila?

Adam: Postoje dva mesta na kojima se osećam kao da sam na drugoj planeti: jedno je Japan, a drugo Island.

Teo: U Island smo se definitivno zaljubili, čak smo i snimili spot tamo. Ja volim i Rusiju, i istočnu Evropu uopšte. Na svim tim mestima se dobro osećamo, prosto se lako uklapamo.

Često ističete da su vam žene velika inspiracija, a baš nežniji pol širom planete vas obožava. Kako to tumačite?

Adam: Valjda to ima veze sa tim što smo emotivni. Muškarci iz Britanije su veoma zatvoreni emotivno, ponekad i previše hladni. Mi smo iskreni kada su u pitanju naše emocije i izgleda da to kod dama „pali”!

Teo: Ne razmišljam mnogo o tome, meni je super! Samo mislim o tome kako je divno što ima toliko lepih žena koje nas vole širom sveta i šta ćete više. Život nije težak kada vas žene vole!

Jelena Koprivica

----------------------------------------

Provokacija Lejdi Gage je potrebna popu

Nedavno ste uradili remiks za novi singl Lejdi Gage „Judas”. Šta mislite o celom tom „cirkusu” koji je izazvala na muzičkoj sceni?

Teo: To je dobro za pop muziku. Bilo je potrebno da se pojavi neko takav, jer smo godinama imali pop izvođače kojima je falila takva vrsta ambicije. Ona radi nešto što provocira ljude, što nije dosadno i to je potrebno popu.

Sarađivali ste sa još jednom pop divom – Kajli Minog na singlu „Divine”...

Teo: Napisali smo tu pesmu, i shvatili da nam je potreban ženski glas i odmah smo se setili Kajli. Napisali smo joj mejl, iako smo mislili da i ne zna uopšte ko smo. Odgovorila nam je da joj se naša muzika sviđa i da bi rado sarađivala sa nama, i tad smo pomislili da je to bajka. Ali, eto, obistinila se!

objavljeno: 26.05.2011.
Pogledaj vesti o: Hurts u Beogradu

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.