Grupa Hurts 25. maja u Areni

Izvor: B92, 25.Jan.2011, 12:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grupa Hurts 25. maja u Areni

Elektro-pop duo iz Mančestera, Hurts, održaće koncert u Beogradskoj areni 25. maja, najavio je organizator, "Avalon produkcija".

Ovaj aktuelni sastav, koji čine pevač Theo Hutchcraft (24) i klavijaturista Adam Anderson (26), u protekloj godini objavio je najprodavaniji debi album u Evropi "Happiness", a hitovi "Wonderful Life", "Better Than Love" i aktuelni singl "Stay" su osvojili su publiku širom planete za manje od pola godine, koliko je bilo dovoljno da na sajtu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Youtube njihovi spotovi već imaju desetine miliona pregleda.

Njihov put ka slavi tipičan je za grupe u novom Milenijumu, koji su svoje radove prvo plasirali na globalnoj svetskoj nreži. Na sajtu Youtube su postavili svoj prvi spot, snimljen sa budžetom od svega 20 funti, a jasno profilisan umetnički izraz (elektro pop) doprineo je da spot za pesmu "Wonderful Life" postane hit koji danas ima oko 17 miliona pregleda.

Pored pesama i upečatljivog izgleda koji izrazito podseća na Depeche Mode, Duran Duran ili Alphaville, njihov uspeh je jedinstven još od vremena kada su njihovi stariji uzori bili debitanti na sceni. Ipak, iako ne poriču da je njihov uzor zvuk sa sredine 1980-ih i početka 1990-ih godina prošlog veka, sami ga nazivaju kao "disco lento", a njihove karakteristične epske melodije i snažne balade imaju korene u evropskom pop zvuku upravo iz tog perioda.

Njihov debi album "Happiness" objavljen je 6. septembra 2010. godine bez neke značajne promocije i velikih ulaganja od strane industrije orijentisane na izvođače sa jednim ili dva instant hit singla.

Album je izbacio čak tri hit singla, a 28. februara biće objavljen i četvrti za pesmu "Sunday". Na albumu gostuje i Kylie Minogue u pesmi "Devotion" koja je pozitivno odgovorila na poziv tada još prilično nepoznatih momaka sa severa Engleske.

Po sopstvenom priznanju, Theo i Adam su album stvarali u veoma specifičnoj i donekle mračnoj atmosferi po kojoj je Mančester takođe poznat. "Tri pune godine smo bili na socijalnim primanjima za nezaposlene, nismo mogli da priuštimo ni odlazak do paba. Nismo napuštali stan. Tako da je danas svaki dan neverovatan", otvoreno o prošlosti danas govore novi pop idoli. "Napisali smo prvi album dok smo bili depresivni i nesrećni, a danas smo tako daleko od tog i veoma smo uzbuđeni oko zvuka muzike koju trenutno radimo". Hurts su za praznike objavili novi spot i digitalni singl "All I Want For Christmas Is New Years Day" koji se ne nalazi na prvom albumu i time najavili nove pesme u ovoj godini.

Njihova britanska turneja bila je rasprodata za svega par dana, da bi se u Evropi potvrdili od Berlina do Barselone. Novinar uglednog muzičkog magazina "Clash" John Freeman u izveštaju sa njihovog prvog ikad i ujedno rekordno rasprodatog koncerta u mančesterskoj katedrali Sv. Filipa, primetio je : "Prve svirke ne bi trebalo da su ovakve. Čak i najbolji bendovi iz Mančestera morali su da počnu karijeru pred šestoro ljudi i musavim psom u nekoj buvljivoj rupi. Ali Hurts nisu običan bend".

Hurts na sceni nastupaju uz podršku pratećih vokala operskog pevača, akustičnih i električnih bubnjeva i dodatnog klavijaturiste koji pomaže da se uživo izvedu složene harmonije. Pored analognih sintisajzera, Adam na koncertima svira i na koncertnom klaviru, ali i na električnoj gitari. Koncertna set lista predstavlja ceo album u njegovoj proširenoj verziji uz neke još uvek neobjavljene pesme, ali i dve autorske obrade koje zvuče prilično drugačije od svojih originala.

Ulaznice za koncert ograničenog kapaciteta od samo 4.000 posetilaca biće u prodaji od 31. januara po cenama od 2.490 za parter i 2.990 dinara za fan pit i tribine.
Pogledaj vesti o: Hurts u Beogradu

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.