Mej: London neće odgađati Bregzit

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 20.Sep.2018, 09:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mej: London neće odgađati Bregzit

Velika Britanija neće nastojati da odgodi Bregzit (Brexit), čak i ako London i Brisel ne uspiju da se saglase u vezi sa pitanjima trgovine i regulisanja granice u Irskoj, izjavila je britanska premijerka Tereza Mej (Theresa May). Ona je tokom sastanka lidera EU u Salcburgu rekla da će Velika Britanija napustiti Evropsku uniju (EU) 29. marta i da je breme svih da postignu sporazum. "Malo je vremena, ali produžavanje ili odgađanje ovih pregovora nije opcija", napomenula je...
Pogledaj vesti o: London,   Evropska Unija

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Velika Britanija neće odgađati Brexit

Izvor: Nezavisne Novine, 20.Sep.2018

LONDON - Velika Britanija neće nastojati da odgodi Brexit, čak i ako London i Brisel ne uspiju da se saglase u vezi sa pitanjima trgovine i regulisanja granice u Irskoj, izjavila je britanski premijer Tereza Mej.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Ishod samita o Bregzitu u Salcburgu

Izvor: Vesti-online.com, 20.Sep.2018

Velika Britanija i njeni partneri iz Evropske unije ni danas, drugi dan neformalnog samita lidera EU u Salcburgu, nisu uspeli da postignu napredak u pregovorima o Bregzitu, uglavnom zbog neprevaziđenih razlika oko toga kako na najbolji način izbeći uspostavljanje čvrste granice u Irskoj...Prethodno...

Nastavak na Vesti-online.com...

"Velika Britanija će BEZ SPORAZUMA napustiti Evropsku uniju, ukoliko njeni lideri NE UBLAŽE SVOJ STAV"

Izvor: Blic, 21.Sep.2018, 09:13

Velika Britanija će bez sporazuma napustiti EU, ukoliko lideri Unije ne ublaže svoj stav u vezi sa granicom u Irskoj, izjavio je britanski ministar za saobraćaj Kris Grejling.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.