Vojislav Šešelj sa stotinak radikala pred Palatom pravde

Izvor: Blic, 01.Apr.2015, 13:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vojislav Šešelj sa stotinak radikala pred Palatom pravde

Stotinak pristalica Srpske radikalne stranke, zajedno sa liderom SRS Vojislavom Šešeljem okupilo se na platou ispred Palate pravde gde će danas u 13 i 30 časova biti održano suđenje Nemanji Šaroviću, zameniku predsednika SRS.

Nemanja Šarović, zamenik predsednika Srpske radikalne stranke, pojaviće se danas na prvom ročistu pred Višim sudom u Beogradu u procesu koji se protiv njega vodi zbog paljenja zastava Sjedinjenih država, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Evropske unije, Kosova i NATO pakta na protestu povodom oslobađajuce presude Ramušu Haradinaju u novembru 2012.

Ispred Palate pravde pojavio se i lider radikala Vojislav Šešelj. Šešelja je Šarović predložio kao svedoka, međutim još uvek nije poznato da li će sudija odobriti to svedočenje, budući da nije neposredni svedok, jer se u vreme dešavanja incidenta još uvek nalazio u Hagu.

Na pripremnom ročistu održanom u februaru, Šarović je rekao da se ne oseća krivim, te da je optužnica "politički montirana".

Podpredsednik SRS je predložio da se kao svedoc, pored Vojislava Šešelja, na suđenju pojave i njegove ostale stranačke kolege: Vjerica Radeta i Zoran Krasić, kao i američki ambasador Majkl Kirbi i državni tužilac Zagorka Dolovac.

Šarović se tereti za povredu ugleda države ili međunarodne organizacije, a predviđena kazna je sto hiljada dinara.
Pogledaj vesti o: Vojislav Šešelj,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Šešelj pred Palatom pravde zapalio hrvatsku zastavu

Izvor: Blic, 01.Apr.2015

Stotinak pristalica Srpske radikalne stranke, zajedno sa liderom SRS Vojislavom Šešeljem okupilo se na platou ispred Palate pravde gde će danas u 13 i 30 časova biti održano suđenje Nemanji Šaroviću, zameniku predsednika SRS. Šešelj je pred njima zapalio hrvatsku zastavu...Dolazeći pred Palatu...

Nastavak na Blic...

Šešelj spalio zastavu Hrvatske ispred Palate pravde

Izvor: Politika, 01.Apr.2015

Lider SRS, i više stotina pristalica ove partije, dali podršku Nemanji Šaroviću kome se sudi za paljenje zastava SAD, NATO, EU i Kosova..Lider SRS Vojislav Šešelj, čiji je povratak u pritvor u Sheveningenu, zbog njegovog delovanja u Srbiji, zatražio Haški tribunal, na platou ispred Palate pravde...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.