Ukinuta presuda za ubistvo u zatvorskoj tuči

Izvor: S media, 30.Jul.2011, 18:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukinuta presuda za ubistvo u zatvorskoj tuči

Četvorici učesnika masovne tuče u maloletničkom zatvoru u Valjevu, u kojoj je 2007. godine ubijen Lazar Kovačević (21) iz Čačka, Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je prvostepenu presudu kojom su bili osuđeni na ukupno 69 godina zatvora.

Odlukom Apelacionog suda u Beogradu četvorici učesnicika masovne tuče u maloletničkom zatvoru u Valjevu, u kojoj je 21. juna 2007. godine ubijen Lazar Kovačević (21) iz Čačka, ukinuta je prvostepena presuda kojom su bili >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << osuđeni na ukupno 69 godina zatvora.

Tom odlukom sud je Višem sudu u Valjevu naložio da zbog krivičnog dela teškog ubistva ponovi proces protiv Dalibora Stankovića (27) iz Vladičinog Hana, Marjana Zlatanova (29) iz Pirota, Olivera Ramića (25) iz Aleksinca i Tobi Sahitija (24) iz Smederevske Palanke.

Stanković je bio osuđen je na 20 godina zatvora, a Zlatanov na 18 , Ramić (25) na 16, a Sahiti (24) na 15 godina zatvora.

U kazne su im bile uračunate ranije kazne koje su izdržavali u maloletničkom zatvoru u Valjevu, a pritvor im je produžen do dalje odluke valjevskog suda.

Stanković i Zlatanov su optuženi da su 21. juna 2007. godine po prethodnom dogovoru, s umišljajem i na podmukao način ubili Kovačevića, dok su im Sahiti i Ramić u tome pomogli, obezbedivši im sredstva za izvršenje navedenog krivičnog dela.

Ubijena dva zatvorenika

Niš: Zatvorenici ponovo jedu!

Kovačević je ubijen metalnom štanglom i specijalnim ručno pravljenim gvozdenim šiljkom - šaberom. On je posle osam dana kome preminuo u Neurohirurškoj klinici u Beogradu. Tokom istrage, od štićenika KPZ, osumnjičenih da su učestvovali u tuči, bila su uzeta čak 93 uzorka DNK.

U obračunu 21. juna 2007. godine sa pripadnicima takozvane beogradske grupe zatvorenika KPZ za maloletnike u Valjevu bilo je povređeno još sedmoro štićenika. Kovačević je bio na odsluženju kazne od dve i po godine zatvora zbog nanošenja teških povreda u tuči u Čačku.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.