Slučaj FBI: Srpski državljanin saglasan da bude izručen SAD

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Okt.2020, 19:08

Slučaj FBI: Srpski državljanin saglasan da bude izručen SAD

Viši sud u Beogradu utvrdio je da su ispunjene pretpostavke za izručenje Sjedinjenim Američkim Državama srpskog državljanina A.S, koji je prilikom saslušanja krajem septembra izjavio u sudu da želi da bude izručen SAD po pojednostavljenoj proceduri.

O molbi SAD za izručenje ostalih 10 osumnjičenih za računarske prevare putem raznih investicionih platformi još nije odlučeno, jer su se oni protivili izručenju, rečeno je Tanjugu u Višem sudu u Beogradu.

S >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << obzirom da je A.S. saglasan sa izručenjem SAD, izostaće podnošenje žalbe, i o njegovom izručenju uskoro će odlučiti ministar pravde Srbije koji treba da za to da saglasnost.

Ovo je prvo izručenje srpskog državljanina u SAD u skladu sa bilateralnim Ugovorom o izručenju između Republike Srbije i Sjedinjenih Američkih Država od pre dve godine.

Osumnjičeni za međunarodne računarske prevare, saslušani su 30., septembra pred sudijom za prethodni postupak Posebnog odeljenjem Višeg suda u Beogradu i tada im je produžen pritvor u kojem su od hapšenja krajem jula.

Oni su uhapšeni u zajedničkoj akciji domaćih istražnih organa i američkog FBI, zbog sumnje da su organizovanom prevarom, putem lažnih investicionih platformi, pribavili protivpravnu imovinsku korist od preko 70 miliona dolara.
Pogledaj vesti o: FBI

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Građanin Srbije saglasan da bude izručen u SAD zbog prevare

Izvor: B92, 27.Okt.2020

Beograd -- Viši sud u Beogradu utvrdio je da su ispunjene pretpostavke za izručenje Sjedinjenim Američkim Državama srpskog državljanina A. S...On je prilikom saslušanja krajem septembra izjavio u sudu da želi da bude izručen SAD po pojednostavljenoj proceduri...O molbi SAD za izručenje ostalih...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.