Skupština Vojvodine i narednih dana o simbolima pokrajine

Izvor: Radio 021, 10.Mar.2015, 16:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skupština Vojvodine i narednih dana o simbolima pokrajine

Kolegijum Skupštine Vojvodine razgovarali su na današnjoj sednici o Nacrtu odluke o izgledu i korišćenju simbola Pokrajine, uoči sednice Odbora za pitanja ustavno-pravnog položaja Vojvodine koja je zakazana za 13. mart.

Kolegijum, koji čine predsednik, potpredsednici i šefovi poslaničkih grupa u Skupštini APV, dogovorili su da u toku sutrašnjeg i narednih dana nastave razgovore, uz dodatne konsultacije sa autorima Nacrta.

Na sednici je dogovoreno i da se nastave >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << konsultacije i razgovori u vezi sa radnim tekstom za izradu Predloga zakona o finasiranju AP Vojvodine.

Nacrt teksta o simbolima sačinili su profesori Pravnog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu dr Slobodan Orlović i dr Branislav Ristivojević.

Predlog te odluke trebalo je da bude usvojen do 30. septembra prošle godine, ali Odbor za pitanja ustavno-pravnog položaja pokrajine, kao jedini ovlašćeni predlagač odluke o simbolima, nije tim povodom održao nijednu sednicu.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.