Pojavio se snimak koji može da promeni sudbinu sedmorice uhapšenih Srba zbog ubistva na Zakintosu

Izvor: BKTV News, 11.Jul.2017, 20:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pojavio se snimak koji može da promeni sudbinu sedmorice uhapšenih Srba zbog ubistva na Zakintosu

Grčki advokat tvrdi da postoji snimak koji menja sliku o ubistvu Amerikanca na ostrvu Zakintos zbog kog su uhapšeni sedmorica Srba.

Naime, advokatica jednog od osumnjičenih Srba Zora Dobričanin kaže da će tražiti da se postupak vodi na srpskom jeziku, a da joj je kolega sa Zakintosa rekao da postoji još jedan neobjavljeni snimak.

"Kolega advokat sa Zakintosa mi je rekao da postoji snimak i da je >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << to što se vidi na snimku mnogo povoljnije od onog što piše u optužnici. Na tom snimku se, kako je rekao, detaljno vidi svaka radnja svakog od okrivljenih", navela je Dobričanin.

Snimci tuče nisu objavljeni, pa se u medijima i dalje spekuliše o okolnostima zločina. Grčki novinari imaju ovakva saznanja:

"Amerikanac je, prema našim informacijama, flertovao sa konobaricom, koja je srpskog porekla. Kako nezvanično saznajemo, muškarcu koji je noćas uhapšen to se nije svidelo, i on je prosuo vodu konobarici u lice. Amerikanac je potom rekao - Hej, zašto si to uradio, nakon čega je izbila tuča. U Grčkoj su šokirani ovim slučajem, ali ovo nije ništa novo za Zakintos koji je poznat po tome što se mladi napijaju sve vreme i prave probleme, tako da ovakakv događaj nije ništa novo za ovo ostrvo", priča Janis Suliotis, novinar.

Podsetimo, grčka policija je posle potere jutros uhapsila još dvojicu srpskih državljana, od kojih je jedan posle kraćeg razgovora u policiji pušten, drugi, 22-godišnji mladić zadržan je u pritvoru.

Nezvanično, snimci nadzornih kamera, pokazuju da se prvi, 8. jula rano ujutru, sukobio sa Amerikancem Bakarijem Hendersonom, onda je usledila tuča koja se završila smrću Hendersona. Od te noći, pored grčkog barmena i britanskog državljanina poreklom iz BiH koji je radio kao obezbeđenje, u pritvoru su i šestorica mladića iz Srbije.

Objavljen snimak ubistva Amerikanca na Zakintosu - ovo su imena Srba optuženih za taj zločin! (VIDEO)

Pritvorene srpske državljane tokom dana obišli su i sa njima razgovarali srpski ambasador Dušan Spasojević i konzuli u Grčkoj.

Grčki mediji su ranije preneli da se napadači na Amerikanca sumnjiče za teško krivično delo "grupnog ubistva s predumišljajem", a preti im i maksimalna doživotna kazna zatvora.

Bakari Henderson, iz Ostina u američkoj državi Teksas, pretučen je na smrt rano u petak ispred bara u Zakintosu u turističkom kvartu Lagana. Okolnosti tuče još nisu potpuno jasne, jer se u javnosti pojavilo nekoliko verzija događaja.

Roditelji dvojice uhapšenih tvrde da su njihova deca nevina, a strahuju da im preti izručenje Sjedinjenim Američkim Državama.

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.