Ovo su radnici koji su poginuli na gradilištu u Čortanovcima

Izvor: Večernje novosti, 31.Okt.2019, 12:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ovo su radnici koji su poginuli na gradilištu u Čortanovcima

Dvojica radnika koji su poginuli na gradilištu u Čortanocvcima su turski državljani Hajretin i Ekrem Polat, radnici kompanije Railtech constructionza DVOJICA radnika koji su jutros poginuli na gradilištu u Čortanovcima su turski državljani Hajretin i Ekrem Polat, >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << radnici kompanije Railtech constructionza, saznaju nezvanično "Novosti". Oni su se u čeličnoj korpi, koja nije namenjena podizanju ljudi penjali na jedan od stubova konstrukcije vijadukta koji su visoki oko 20 metara. Izvođač radova na deonici brze pruge od Stare Pazove do Novog Sada, na kojoj se nalazi gradilište vijadukta, je kompanija ruskih državnih železnica, RŽD international, a turska firma je podizvođač.Stub sa kojeg su pali radnici je jedan od 59, koliko ih je izgrađeno kao potpora za vijadukt kojim će vozovi ići 200 kilometara na čas. Pojedini stubovi su u nivou zgrade od sedam spratova. Najviši je otprilike na polovini konstrukcije i visok je 26 metara. Stub sa kojeg su pali radnici je niži i nalazi se nedaleko od izlaza iz budućeg tunela.PROČITAJTE JOŠ: NESREĆA U ČORTANOVCIMA: Ovo je mesto na kome su stradali radnici (FOTO/ VIDEO)Na gradilištu tunela i mosta, koje se prostire na čak šest kilometara, svakog dana radi oko 650 ljudi.PROČITAJTE JOŠ: Tragedija na gradilištu u Čortanovcima: Dva radnika pala sa 20 metara i poginulaIzgradnja tunela i vijadukta u Čortanovcima počela je u avgustu 2017. godine. Rok za završetak radova na deonici od Stare Pazove do Novog Sada je 52 meseca, odnosno novembar 2021. godine.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Poginula braća iz Turske, ispali iz korpe, radnici tuguju: Bili su dobri i vaspitani mladići

Izvor: Večernje novosti, 01.Nov.2019, 00:19

Hajretin (24) i Ekrem (25) Polat bili na dizalici BRAĆA Hajretin (24) i Ekrem (25) Polat, iz Turske, radnici na gradilištu vijadukta kod Čortanovaca, poginuli su u četvrtak tokom izvođenja radova na deonici buduće brze pruge, od Stare Pazove do Novog Sada. Do nesreće je došlo...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.