Dačić: Deset tona droge zaplenjeno u poslednje četiri godine

Izvor: Blic, 09.Sep.2011, 20:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Deset tona droge zaplenjeno u poslednje četiri godine

BEOGRAD - Srpski ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da se dve trećine organizovanih kriminalnih grupa u Srbiji bavi trgovinom narkotika, te da je u poslednje četiri godine zaplenjeno 10 tona droge.

"Osim značajne zaplene droge u Srbiji, na osnovu informacija MUP-a jednaka količina droge presretnuta je i u inostranstvu", rekao je Dačić na Forumu Srbija - >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << EU koji se održava u Beogradu.

On je istakao da poznatom balkanskom rutom gotovo dve trećine heroina stiže u zapadnu Evropu, a da su u tom krijumčarenju heroina dve trećine pripadnici albanske mafije.

Dačić je rekao da je u poslednje vreme izražena umešanost srpskih državljana u transkontinentalnom krijumčarenju kokaina iz Južne Amerike u razvijene evropske zemlje.

On je naveo sa se jedna trećina kokaina krijumčari preko balkanskog područja.

Povezane vesti: Srbija i Rusija zajednički protiv trgovine narkoticima Bugarska: Uhapšeno 13 švercera, zaplenjeno 83 kilograma kanabisa Nemačka policija zaplenila 100 kilograma kokaina U Holandiji zaplenjeno 250.000 tableta ekstazija Zaplenjeno 10,5 kilograma heroina, uhapšena osmorica

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zaplijenjeno deset tona droge

Izvor: Nezavisne Novine, 09.Sep.2011

BEOGRAD - Srpski ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da se dvije trećine organizovanih kriminalnih grupa u Srbiji bavi trgovinom narkotika, te da je u posljednje četiri godine zaplijenjeno je 10 tona droge na teritoriji ove države.

Nastavak na Nezavisne Novine...

BUGARI POPUNJAVAJU EULEKS

Izvor: Kurir, 10.Sep.2011, 13:42

SOFIJA - Bugarska će u Euleks misiju na Kosovu angažovati 28 državnih službenika iz Ministarstva unutrašnjih poslova, koji će popuniti slobodna mesta...Na svečanoj ceremoniji glavni sekretar bugarskog MUP-a Kalin Georgiev rekao je da će bugarski službenici, osim što će biti policajci biti...

Nastavak na Kurir...

Dačić: Izbori na proleće 2012.

Izvor: S media, 10.Sep.2011

- Vladajuća koalicija nije vodila razgovore o datumu održavanja izbora, već jedino o tome da oni treba da budu održani u redovnom terminu, odnosno na proleće 2012. godine - rekao je zamenik premijera i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić. ..Zamenik premijera i ministar unutrašnjih poslova...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.