Albanci napali srpsku decu u Starom Grackom; Povređene žena i šestomesečna beba

Izvor: Večernje novosti, 30.Maj.2018, 23:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Albanci napali srpsku decu u Starom Grackom; Povređene žena i šestomesečna beba

U Starom Grackom, na Kosovu, večeras je, oko 20 sati, srpsku decu na seoskom igralištu napala grupa Albanaca STARO GRACKO – S. M. (30) iz Starog Gracka kod Lipljana i njen šestomesečni sinčić povređeni su u opštem metežu u sredu uveče oko 20 sati kada je grupa Albanaca napala srpsku decu koja su se igrala na seoskom igralištu u ovom mestu nadomak Lipljana.Naime, prema saznanjima “Novosti” incident su izazvali mladići albanske nacionalnosti vređajući >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << na nacionalnoj osnovi nekoliko žena i srpske dece koji su bili na igralištu. - Kada su uvrede pretile da prerastu i u fizički napad nekoliko meštana i starijih žena koji su čuli buku izašlo je da zaštiti majke i njihovu decu, tako da je čitava situacija izmakla kontroli i nastao je opšti metež u kojem su povređeni žena i šestomesečna beba - govore za “Novosti” meštani Starog Gracka, stradalničkog mesta nadomak Lipljana u kojem je jula 1999. godine na žetvi masakrirano četrnaestoro Srba.PROČITAJTE JOŠ: “Dobrodošlica” kamenicama, povređena trojica Srba (FOTO / VIDEO).Inače, upravo zbog bojazni od napada, sa desetak srpskih mališana koji se svake večeri okupljaju na igralištu u centru sela, izlaze majke ili bake.- Tako je bilo i večeras, ali su nešto starija albanska deca počela sa provokacijama i psovkama u želji da napadnu našu decu i njihove majke - dodaju revoltirani meštani ovog sela nadomak Lipljana u kojem je posle svirepog ubistva četrnaestoro meštana na poljima nadomak sela, broj srpskih žitelja do danas prepolovljen. U nekada srpskom selu, sada ima oko 200 Srba i nešto manje Albanaca koji koriste svaku priliku da napadaju svoje komšije Srbe. POVREDE I PRIVOĐENjE ZBOG povreda koje su zadobili žena i šestomesečna beba, odnosno još nekoliko srpske dece reagovala je i Hitna pomoć, a kosovska policija koja je posle incidenta stigla na lice mesta privela je jednu osobu srpske nacionalnosti. Prema nezvaničnim saznanjima u pitanju je svekrva, odnosno baka povređene bebe.OSUDE INCIDENTA INCIDENT je osudio ministar odbrane Aleksandar Vulin podsećanjem da u Starom Grackom, gde su streljali srpske žeteoce, Albanci sada napadaju šestomesečne bebe i hapse Srbe kada se usude da brane svoju decu.U mestu gde ubice šesnaestogodišnjeg srpskog žeteoca i njegovog oca nisu kažnjene sada pokušavaju da proteraju i pretekle Srbe, izjavio je Vulin u Bukureštu gde boravi na poziv rumunskog ministra odbrane.Radi se o opasnoj provokaciji na koju se mora odgovoriti adekvatnom kaznom za počinice, koji su poznati policiji, rekao je potpredsednik kosovske Vlade i ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Osude incidenta u Starom Grackom na Kosovu

Izvor: Beta, 30.Maj.2018

Zvaničnici Srbije i Srba na Kosovu su osudili večerašnji napad na Srbe u Starom Grackom, kod Lipljana.Beogradski mediji javljaju da su tri osobe srpske nacionalnosti, među kojima i beba, povređene u sukobu s Albancima i usled intervencije policije u selu Staro Gracko, a da je policija privela jednog...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.