Po izboru »Tajma« ličnost godine, borci protiv ebole

Izvor: Nezavisne Novine, 10.Dec.2014, 18:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Po izboru »Tajma« ličnost godine, borci protiv ebole

NJUJORK - doktori, bolničari i svi koji se bore protiv epidemije ebole, dobili su ovogodišnje priznanje ličnost godine američkog magazina "Tajm".

U članku na veb-sajtu "Tajma", urednica Nensi Gibs je odala priznanje "ljudima na terenu, specijalnim timovima Doktora bez granica, radnicima hrišćanske organizacije Samarićanska pomoć, i mnogim drugim širom svijeta" koji se bore, "rame uz rame sa lokalnim doktorima i bolničarima, >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << vozačima ambulantnih kola i pogrebnicima".

Gibs je ukazala da i doktori i bolničari stradaju od ebole.

"Ostatak svijeta može mirno da spava zahvaljujući grupi muškaraca i žena koji su spremni da ustanu i bore se", napisala je ona.

"Za neumorna djela hrabrosti i milosti, za kupovinu vremena da bi svijet mogao da ojača svoju odbranu, za rizikovanje, istrajavanje, žrtvovanje i spasavanje, borci protiv ebole su 'Tajmova' ličnost godine", ističe se u članku.

"Tajmova" ličnost godine za 2013. bio je papa Franja.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.