Tajm: Ličnost godine - borci protiv ebole

Izvor: RTS, 10.Dec.2014, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tajm: Ličnost godine - borci protiv ebole

Lekari, bolničari i svi koji se bore protiv epidemije ebole, dobili su ovogodišnje priznanje ličnost godine američkog magazina "Tajm".

U članku na veb-sajtu Tajma, urednica Nensi Gibs je odala priznanje "ljudima na terenu, specijalnim timovima Lekara bez granica, radnicima hrišćanske organizacije Samarićanska pomoć, i mnogim drugim širom sveta" koji se bore, "rame uz rame sa lokalnim lekarima i bolničarima, vozačima ambulantnih kola i pogrebnicima", prenosi >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Beta.

Gibs je ukazala da i lekari i bolničari stradaju od ebole.

"Ostatak sveta može mirno da spava zahvaljujući grupi muškaraca i žena koji su spremni da ustanu i bore se", napisala je ona.

"Za neumorna dela hrabrosti i milosti, za kupovinu vremena da bi svet mogao da ojača svoju odbranu, za rizikovanje, istrajavanje, žrtvovanje i spasavanje, borci protiv ebole su 'Tajmova' ličnost godine", ističe se u članku.

"Tajmova" ličnost godine za 2013. bio je papa Franja.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

TIME: Ličnost godine - borci protiv ebole

Izvor: NoviMagazin.rs, 10.Dec.2014

Lekari, bolničari i svi koji se bore protiv epidemije ebole, dobili su ovogodišnje priznanje ličnost godine američkog magazina "Tajm"...U članku na veb-sajtu "Tajma", urednica Nensi Gibs je odala priznanje "ljudima na terenu, specijalnim timovima Lekara bez granica, radnicima hrišćanske organizacije...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.