Obducenti: Jelicu posle hirurškog zahvata čukljeva nije ubila sepsa

Izvor: Blic, 12.Sep.2014, 10:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obducenti: Jelicu posle hirurškog zahvata čukljeva nije ubila sepsa

U nastavku suđenja lekarima i direktorima klinike “ Decedra” koji su optuženi za nesavesno lečenje devojke Jelice Radović (19) koja je preminula tokom rutinske operacije čukljeva 2006. godine, obducenti Branimir Aleksandrić i Slobodan Savić izjavili su da obdukcijom nisu konstatovali da je devojka dobila sepsu.

Naime, stručnjaci su rekli da su do tog zaključka došli jer nisu pronađene nikakve morfološke promene na organima koje bi ukazivale da je došlo do trovanja >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << krvi.

- Uzrok smrti je potpuno otkazivanje organa, a ne sepsa - zaključak je njihovog izveštaja.

Obojica svedoka rekli su da u telu devojke nije pronađeno žarište sepse, kao i da isečci svih organa, testirani pod mikroskopom, nisu ukazivali na takvu dijagnozu.

Takođe, istakli su da je rana na čukljevima bila čista i neinficirana, zbog čega su isključili mogućnost zaraze tim putem.

Da podsetimo, veštaci sa novosadskog Medicinskog fakulteta su ranije tvrdili da je devojka preminula od sepse.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.